שבלולי גבינה של מנצ'גו וקשקבל

מאפה גבינות שנאפה בתבנית אחת ומספיק לאורחים רבים, עוטף בתוכו גבינות בעל טעם עז בתוספת עשבי תיבול רעננים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שבלולי מנצ'גו וקשקבל של רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעתיים ו-50 דקות

בצק שמרים ריחני אוסף בתוכו מלית של גבינות עזות טעם ועלים ירוקים. שיטת העיצוב הפשוטה והחכמה הופכת את עבודת המארח למהירה ונוחה. כל מה שנדרש מהסועד זה לבצוע ביד ולנשנש – בלי סכינים ומזלגות.

רכיבים

לבצק:

  • 550 גרם (4 כוסות פחות כף) קמח לחם

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 2 כפות שטוחות סוכר

  • 1 כף שטוחה מלח

  • 50 גרם חמאה רכה

  • 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים

למלית:

  • 3-4 כפות שמן זית

  • 4 שיני שום קצוצות

  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה גס

  • עלים מ-3 גבעולי בזיליקום

  • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

  • 150 גרם גבינת מנצ'גו חתוכה לקוביות קטנות

  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: שמים קמח, שמרים, סוכר, מלח וחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה. לשים כמה שניות ומוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק מעט דביק (ייתכן שלא יהיה צורך בכל המים). לשים שמונה דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה עד להכפלת הנפח.

3. הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים למלית למעט שמן הזית.

4. הרכבת המנה: מפזרים את המלית על כל שטח המלבן. מגלגלים לרולדה הדוקה ופורסים ל-16 פרוסות ברוחב 4-3 ס"מ.

5. מניחים את פרוסות הרולדה בתבנית משומנת כך שהחלק החתוך כלפי מעלה. מכסים ומתפיחים כשעה כמעט עד להכפלת הנפח.

6. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

7. אופים 25-30 דקות עם שהמאפה מזהיב בצורה יפה. מצננים מעט ומגישים.

שומרים יום בטמפרטורת החדר או מקפיאים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ