"רביולי" אגסים וגבינה לבנה ברוטב יוגורט לימוני

מאפה פריך במילוי אגסים מתובלים שמגישים לצד רוטב יוגורט עם ניחוח לימוני

מאיר עזר וניב כהן, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאיר עזר וניב כהן, שפים אורחים
רביולי אגסים וגבינת כנען ברוטב יוגורט לימוני של ניב כהן ומאיר עזר.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף

רכיבים

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך

  • 1 חבילה (500 גרם) גבינה לבנה 5%

  • 100 גרם סוכר

  • תמצית וניל איכותית

  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז

  • 4 אגסים קלופים וחתוכים לשמיניות

  • 500 מ"ל יין מוסקט

  • 2 מסמרי ציפורן

  • 2 גרגרי הל שלמים

  • 1 כוכב אניס

  • 1 מקל קינמון

  • 1 ביצה טרופה

  • 2 גביעים (400 גרם) יוגורט 3%

  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9%

  • קליפה מגוררת מ־1 לימון

  • 3 כפות דבש

הוראות הכנה

1. הכנת האגסים: מחממים תנור ל-170 מעלות. יוצקים לסיר את היין, מוסיפים אגסים, ציפורן, הל, אניס ומקל קינמון, ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות נוספות ומצננים.

2. הכנת תערובת הגבינה: מערבבים היטב בקערה את הגבינה הלבנה, הסוכר, הווניל וקליפת התפוז.

3. הכנת הרביולי: קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים פיסת אגס במרכז כל עיגול, ומעל כפית מתערובת הגבינה. מורחים מסביב מהביצה בעזרת מברשת, סוגרים היטב ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזהיבים בתנור במשך 15 דקות.

4. הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את היוגורט, השמנת החמוצה, קליפת הלימון המגוררת והדבש. מוציאים את הרביולי מהתנור ומגישים עם הרוטב.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ