טארט טאטן עגבניות צלויות, גבינה כחולה וגרניטת ריחן

וריאציה אישית ויצירתית על טארט טאטן. כדי לשחרר את הטארטים בקלות, חשוב לשים כמות מספקת של דבש וחומץ בתחתית

רועי סופר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רועי סופר, שף אורח
טארט טטן של עגבניות צלויות עם גבינה כחולה וגרניטת ריחן פרסי.צילום: דניאל לילה

רכיבים

לגרניטת ריחן:

  • 1 צרור גדול עלי ריחן פרסי (אפשר להמיר בבזיליקום)

  • מלח

לטארט טטן עגבניות צלויות:

  • 12 עגבניות תמר

  • 4 שיני שום לא קלופות

  • 1 צרור ענפי תימין (רצוי לימוני)

  • 1/2 כוס שמן זית

  • מלח ים גס

  • 2 בצלים פרוסים

  • 1 סלסלת עגבניות שרי צהובות

  • 2 כפות אבקת סוכר

  • 8 כפיות דבש

  • ½1 כפות חומץ

  • 200 גרם בצק עלים קרוץ לעיגולים בקוטר 7 ס"מ

לקנלים:

  • 200 גרם גבינה כחולה

  • כמה כפות שמנת מתוקה

הוראות הכנה

1. הכנת גרניטת ריחן: חולטים ריחן פרסי ל-10 שניות במים רותחים, מסננים וסוחטים היטב ביד. טוחנים במעבד מזון עם מעט מים ומלח עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים לכלי שטוח ומקפיאים. מדי פעם מבקרים במקפיא ומפוררים את התערובת במזלג, עד שמתקבלת גרניטה גרגירית.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. הכנת טארט טטן עגבניות: חוצים עגבניות תמר לאורכן, ומניחים בתבנית עם הפנים כלפי מטה. מפזרים ביניהן שיני שום ותימין (שומרים שני גבעולים בצד), מזלפים בנדיבות 1/4 כוס שמן זית ומפזרים מלח גס. אופים עד שהעגבניות נצלות לקונפי והקליפה נצרבת ונפרדת מהבשר.

4. בינתיים מטגנים בצלים ב-1/4 כוס שמן הזית הנותרת. כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את גבעולי התימין ששמרנו ומטגנים עד הזהבה. מסננים, מסירים את הגבעולים ומעבירים לקערית.

5. מוציאים את העגבניות מהתנור, מסירים את הקליפה ומעבירים לקערית נפרדת. קולפים וחוצים את שיני השום.

6. משמנים עגבניות שרי צהובות במעט שמן זית, ואופים עד שהקליפה מתבקעת ומתחילה להזהיב. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

7. מזלפים דבש וטיפת חומץ על תחתיות הקוקוטים. עורכים בצפיפות את עגבניות התמר הצלויות עד 1/3 גובה הכלי, ותוחבים ביניהן חצאי שיני שום צלויות. מפזרים מעט מלח גס ומסדרים את הבצלים המטוגנים. מכסים בבצק עלים ומהדקים את השוליים פנימה בעזרת כפית, למעין כיפה.

8. אופים 25-20 דקות עד הזהבה.

9. הכנת קנלים: מועכים גבינה כחולה עם מעט שמנת, עד לקבלת מרקם מוצק ויציב. יוצרים קנלים (כדורים אובליים) בעזרת שתי כפות.

10. משחררים את דפנות הטארטים בזהירות בעזרת סכין, הופכים בעדינות לצלחות אישיות ומפזרים כמה גרגירי מלח גס.

11.  מניחים מעל קנלים של גבינה, ומסדרים מסביב את עגבניות השרי הצהובות וכפות גדושות מגרניטת הריחן הפרסי. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ