מילפיי פטריות "מלך היער" וקרם רוקט

מנה שיכולה לשמש כנשנוש באירוח וכן כמנה ראשונה בארוחה שמוגשת סביב השולחן

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
מילפיי פטריות "מלך היער" וקרם רוקט של פאולין שובל.צילום: איתן וכסמן

רכיבים

  • 6 פטריות מלך היער גדולות ושלמות

  • 1 חבילת בצק עלים

  • 1 חלמון להברשת הבצק

  • 1 חבילת עלי רוקט שטופים

  • חופן עלי בזיליקום

  • 1 שן שום

  • 1/2 כוס אגוזי מלך

  • 3-4 כפות שמן

  • 200 גרם יוגורט יווני

  • 200 גרם שמנת להקצפה

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל שחור לפי הטעם

  • קורט סוכר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים בעדינות את הפטריות משאריות האדמה.

חותכים ריבועי בצק עלים בגודל הפטריות. מניחים כל פטרייה שלמה מעל חתיכת בצק, מכסים בחתיכת בצק נוספת ומהדקים היטב, כך שהבצק נצמד לפטרייה ועוטף אותה באופן מלא. מברישים בחלמון, מסדרים על מגש אפייה ומכניסים לתנור. אופים במשך כשמונה דקות או עד להזהבה יפה.

הכנת קרם רוקט:

מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים שתי כפות שמן, את הרוקט ואת הבזיליקום, ומערבבים בעדינות עד שהעלים מאבדים מנפחם.

מעבירים את העלים לקערת בלנדר, מוסיפים שום, אגוזים ואת השמן הנותר. טוחנים הכל עד לקבלת תערובת אחידה ומוציאים.

מקציפים את השמנת בקערת מיקסר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים יוגורט ופסטו רוקט ומערבבים בעדינות.

הרכבת המנה:

חוצים את מאפי הפטריות ומגישים לצד קרם רוקט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ