עוגיות פרמזן טוגראשי

עוגיות הפרמזן המלוחות מקבלות כאן טוויסט מעניין בעלילה עם קמצוץ תערובת תבלינים יפנית

עופר בן נתן ועומר קוצ'מן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עופר בן נתן ועומר קוצ'מן
עוגיות פרמזן טוגראשי של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן.צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט

רכיבים

  • 500 גרם חמאה קרה

  • 450 גרם גבינת פרמזן מגוררת

  • 600 גרם (4 כוסות + 4 כפות) קמח

  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה

  • 12 גרם תבלין טוגראשי (צ'ילי יפני)

  • 1 כפית פפריקה מעושנת (6 גרם)

  • כפית ורבע מלח

  • 1 כפית סוכר (5 גרם)

  • 300 גרם שומשום לבן

הוראות הכנה

מעבדים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה עד שהיא רכה למחצה. מוסיפים את הפרמזן ומאחדים. מוסיפים בבת אחת את כל יתר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

מחלקים את התערובת לשלושה גושים שווים בגודלם. מכל גוש יוצרים גליל ("נקניק") בעזרת ניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה.

לפני האפייה מחלצים את הגלילים מהניילון ומגלגלים אותם בשומשום לבן עד לכדי ציפוי. בעזרת סכין חדה חותכים מהגליל פרוסות לעוגיות בעובי של מעט פחות מחצי ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-12 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ