טארט מלוח של אגסים ואנדיב

טארטים קטנים ונמסים בפה מבצק פריך מלוח ועדין במילוי מתקתק-מלוח של אגסים ולבבות אנדיב

נעמה נויהאוז
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קישים של אגסים ואנדיב.
נעמה נויהאוז
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:15 שעות

גיוון: אם אין עלי תימין טריים אפשר להשתמש בכפית שטוחה תימין יבש.

רכיבים

לבצק:

  • 400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח

  • 1 כף אבקת סוכר

  • ½1 כפיות מלח

  • 1 כפית פלפל שחור טחון

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 1 ביצה בינונית

  • 90 מ"ל (1/3 כוס וכף) מים קרים

למלית:

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור פלפל שחור טחון

  • 6 אגסים אגסים קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לרבעים

  • 3 אנדיב אנדיב חתוכים לרבעים לאורכם

לקראמבל:

  • 200 גרם (½1 כוסות פחות כף) קמח

  • 2 כפות סוכר חום כהה

  • 2 כפיות מלח

  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

  • לפי הטעם שבבי צ'ילי

  • 100 גרם גבינת צ'דר חתוכה לקוביות קטנות

  • 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 2 כפיות עלי תימין טריים

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים קמח, אבקת סוכר, מלח ופלפל בקערת מעבד מזון ומעבדים כמה שניות. מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומים קרים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. משטחים את הכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

הכנת אגסים ואנדיב בקרמל:

שמים במחבת סוכר, מלח ופלפל ומחממים בלי לערבב עד לקבלת קרמל זהוב. מוסיפים בזהירות אגסים ואנדיב ובמשך 5 דקות הופכים אותם בקרמל עד שהם מתרככים מעט ומתקרמלים. מעבירים את האגסים והאנדיב למסננת.

הכנת קראמבל:

שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומעבדים לפירורים גסים. שומרים במקרר עד השימוש.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 4 מ"מ ומעבירים לתבניות האישיות או לתבנית פאי. מהדקים לתחתית ולדפנות ודוקרים עם מזלג .

מסדרים את האגסים והאנדיב על הבצק ומכסים בשכבת קראמבל נדיבה.

אופים 25 דקות למאפים אישיים או 45-40 לתבנית פאי עד שהקראמבל מזהיב והבצק אפוי. מצננים קלות לפני ההגשה.

המאפים הכי טעימים ביום הכנתם, אבל אפשר לשמור אותם עד 3 ימים מכוסים במקרר ולחמם בתנור חם. את הפאי הגדול רצוי לפרוס לפני החימום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ