מאפה שומר ומנגולד ביין לבן וגבינת עיזים

מאפה שומר מרהיב, ללא בצק, ריחני ועשיר בטעמים עם גבינת עזים ודבש

מאיר עזר וניב כהן, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מאיר עזר וניב כהן, שפים אורחים
מאפה שומר ומנגולד ביין לבן וגבינת עיזים של ניב כהן ומאיר עזר.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף

רכיבים

  • 3 שומרים עם הגבעולים חתוכים לחצאים

  • 2 כוסות יין לבן

  • 50 גרם חמאה

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 2 כפות דבש

  • 1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים פרוסה לטבעות בעובי ½ ס"מ

למנגולד:

  • 3 עלי מנגולד

  • 1 שן שום פרוסה

  • 50 גרם חמאה

  • מיץ מלימון אחד

הוראות הכנה

הכנת השומר:

מסדרים את חצאי השומר בתבנית עמוקה. מורחים מעל את הדבש והחמאה, יוצקים את היין ומתבלים במלח ובפלפל. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

הכנת המנגולד:

מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים את החמאה ופרוסות שום וכן את המנגולד. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שהמנגולד מאבד מנפחו אך נשאר ירוק.

הרכבת המנה:

על צלחת שטוחה המתאימה לאפייה מסדרים את המנגולד. מעל מסדרים את חצאי השומר ומעליהם מניחים את טבעות הפרומעז. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות לכשלוש דקות. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ