לחם יוגורט וחומץ

לחם פשוט אך עשיר ואידיאלי לליווי מטבלים וממרחים ממטבחו של השף סלאח כורדי

סלאח כורדי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלאח כורדי
לחם יוגורט וחומץ של סלאח כורדי.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 7 כוסות + 2 כפות (1 קילו) קמח

  • 1 ביצה

  • 1/2 כוס חומץ

  • 1 כוס יוגורט 3%

  • מלח

  • 1/4 כוס סוכר

  • 3 כפות (30 גרם) שמרים יבשים

  • 2 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה

מערבלים את המרכיבים במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות (או מערבבים ולשים בידיים). מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתפחה במשך לילה.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מכדררים כל חלק ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצרים על כל כדור צורת שתי וערב בעזרת סכין חדה. מניחים להתפחה נוספת במשך חצי שעה.

אופים את הלחמים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים במשך 25 דקות נוספות. מצננים לפני הפריסה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ