בויוס פרמזן בקרם גבינה, בזיליקום ועגבניות

מאפה בלקני מלוח עם תוספות שהופכות אותו לחגיגי במיוחד

ארז תורג'מן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ארז תורג'מן, שף אורח
בויוס פרמזן בקרם גבינה, בזיליקום ועגבניות של השף ארז תורג'מן.צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק

רכיבים

לבסיס הבויוס:

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 100 גרם גבינת פרמזן טחונה

  • 1 כוס קמח

  • קורט מלח

לקרם עגבניות ובזיליקום:

  • 125 גרם גבינת מסקרפונה

  • 125 גרם גבינת שמנת קשה, בסגנון פילדלפיה

  • 100 גרם (12-15 יחידות) עגבניות מיובשות

  • 8 גבעולי בזיליקום טרי

  • קורט מלח

  • קורט פלפל

להרכבת המנה ולעיטור:

  • 15 ביצי שליו מבושלות - קשות, מקולפות וחצויות

  • גבינת פרמזן מגוררת

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

  • עלי שמיר טריים

הוראות הכנה

הכנת בסיס הבויוס:

מערבבים היטב את כל החומרים. מגלגלים בתוך ניילון נצמד לגליל מהודק ואחיד ומקפיאים במשך שעתיים.

לאחר שעתיים מוציאים מהמקפיא, וחותכים מהגליל עיגולים בעובי של 1 ס"מ.

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מסדרים את העיגולים במרווחים על תבנית ואופים 12-15 דקות עד להזהבה.

הכנת הקרם:

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, מעבדים במהירות גבוהה עד שהמסה הופכת אחידה ואוורירית. טועמים ומתקנים תיבול.

מעבירים את המסה דרך מסננת דקה מאוד לקבלת קרם חלק ואחיד. מכניסים את הקרם לשקית זילוף.

הרכבת המנה ועיטור:

על בסיס בויוס מזלפים כדור מקרם העגבניות בזיליקום.

מניחים חצי ביצת שליו ומקשטים בגבינת פרמזן מגוררת ועלי שמיר. מפזרים מעל קליפת לימון מגוררת טרייה, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ