פלוט חיטה עם קינואה וחמוציות בציפוי גרעיני דלעת

גם מקשט את השולחן, גם טעים וגם אידיאלי לאירוח - הכירו את הפלוט

חיליק אפרים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פלוט חיטה מלאה עם קינואה וחמוציות בציפוי גרעיני דלעת.
חיליק אפרים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעתיים

גיוון: אפשר להחליף את הסילאן בדבש או לצפות את הלחמניות בכל מה שאוהבים (למשל גרעיני חמנייה או פתיתי שיבולת שועל).

רכיבים

  • 2 כוסות (480 גרם) מים

  • 25 גרם (1/2 שקית או 1/2 קובייה) שמרים טריים

  • 1 כף סילאן

  • 460 גרם (3 כוסות + 4 כפות) קמח חיטה מלא

  • 240 גרם (½1 כוסות + 3 כפות) קמח לחם

  • 1 כף מלח

  • 180 גרם חמוציות מיובשות

  • 80 גרם קינואה

לציפוי:

  • 200 גרם גרעיני דלעת

הוראות הכנה

משרים את הקינואה חצי שעה במים פושרים ומסננים היטב.

שמים מים, סילאן ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים קמחים ולשים כארבע דקות במהירות נמוכה. מוסיפים מלח ולשים במהירות גבוהה כשש דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות. אם הבצק יבש, יש להוסיף מעט מים (כף בכל הוספה).

מוסיפים קינואה וחמוציות ולשים במשך דקה נוספת עד לערבוב אחיד.

מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים כ-40 דקות בטמפרטורת החדר.

חובטים בבצק (להוצאת האוויר) ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים את הבצק ל-12 יחידות (120 גרם כל יחידה) ומעצבים לצורת מקל באורך כ-20 ס”מ. מרטיבים את הבצק במעט מים ומצפים בגרעיני הדלעת.

מסדרים את הבצק המעוצב בתבנית מרופדת בנייר אפייה למנוחה של 20 דקות.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

אופים כ-20-25 דקות. מצננים על רשת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ