לחם מלא מקמח כפרי בטחינה דקה במיוחד

אופים בבית לחם כפרי מלא משובץ באגוזים, כזה שכיף לנגב אתו ממרחים ומרקים

ראסל זקס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לחם מלא מקמח כפרי בטחינה דקה במיוחד של ראסל זקס.
ראסל זקס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה

ל-2 כיכרות במשקל כ-500 גרם, או ל-4 כיכרות במשקל כ-250 גרם.

מתפיחים את הבצק במקרר פעמיים, כ-16 שעות בסה"כ.

מומלץ לחלק את הבצק ל-4 כיכרות. ככל שהכיכרות קטנות יותר כך הן ייאפו טוב יותר.

רצוי להשתמש באבן שמוט לאפייה

רכיבים

  • 3 גרם שמרים טריים

  • 1 כפית דבש

  • 350 מ"ל מים

  • 300 גרם (כשתי כוסות + 4 כפות) קמח כפרי בטחינה דקה

  • 125 גרם (1 כוס) קמח מלא

  • 75 גרם (2/3 כוס) קמח שיפון

  • 250 גרם שומשום

  • 10 גרם מלח (1/2 כף)

  • אגוזי לוז, כתוספת (לא חובה)

הוראות הכנה

מכניסים לקערת מיקסר את כל החומרים מלבד המלח ולשים אותם במשך שלוש דקות.

מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק נעים למגע, לא קשה ולא רך מדי.

עוצרים את פעולת המיקסר, מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים למנוחה של 20 דקות.

לאחר מכן לשים שוב במהירות בינונית-גבוהה כשתי דקות נוספות. אם רוצים, ניתן להוסיף אגוזי מלך בשלב זה.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים (או ל-4). מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לתפיחה במקרר ל-12 שעות.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר.

מעצבים כיכרות לצורה הרצויה ומניחים על משטח מקומח (ואם רוצים - מברישים במים את חלקה העליון של הכיכר ומגלגלים בתערובת דגנים).

מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים שוב, עד ל-75% מנפח הכיכר. הכיכר תסיים את התפיחה בתנור.

מחממים את התנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט - מניחים בתחתית התנור.

כשהתנור חם מכניסים לתוכו קערה עם מים רותחים, ומניחים את הכיכרות על אבן השמוט. אופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב עמוק - צליל חלול נשמע כשנוקשים בבסיס הכיכרות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ