ספיחה עם בשר כבש מבצק פיצה

שילוב בין המאפה האיטלקי האהוב לאחת מגולות הכותרת של המטבח המזרח תיכוני

שאדי בשארה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שאדי בשארה, שף אורח
פיצה-ספיחה עם בשר כבש של שאדי בשארה.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

לבצק:

  • 5 כוסות (700 גרם) קמח לבן

  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח דורום

  • 1 כף אבקת גלוטן (לא חובה)

  • 1 כפית שמרים יבשים

  • 2 כפות סוכר

  • 1 כוס שמן זית

  • 1 כף מלח

  • 1/2 1 כוסות מים קרים

לתוספות:

  • 3 עגבניות בינוניות

  • שמן זית לטיגון

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 4 שיני שום קצוצות דק

  • 600 גרם בשר כבש טחון טרי

  • 5 עלי דפנה

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון

  • 1 כפית כמון

  • טחינה, לזילוף

  • עלי זעתר, לקישוט

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם החומרים היבשים למעט המלח. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבב. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שהם נספגים.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 15 דקות, עד קבלת מרקם חלק ורך. מכסים את הבצק ומתפיחים כשעתיים. בזמן הזה לשים אותו ארבע פעמים

קורצים מהבצק חמישה כדורים, מרדדים כל כדור לעיגול בגודל הרצוי ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

הכנת התוספות:

מרתיחים מים עם מלח, חורצים את העגבניות ומבשלים אותן עד שהן מתרככות. מצננים, מקלפים וקוצצים דק

מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום והבשר, מקטינים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב. מוסיפים לסיר את העגבניות עם הנוזלים שלהן ואת התבלינים ומבשלים במשך חצי שעה.

מפזרים את תבשיל הבשר על עיגולי הבצק ואופים במשך 12־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות. מזלפים על הפיצות טחינה ומקשטים בעלי הזעתר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ