פאי ריקוטה וארוגולה

הכנת הבצק הפריך כאן שונה מזו שאנחנו רגילים להכין — כאן החמאה דווקא רכה, ואת מי הקרח מחליפים מי סודה. עד שלא תכינו, לא תדעו איך זה משפיע על התוצאה

מירי גולדנפלד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מירי גולדנפלד
פאי ריקוטה וארוגולה.צילום: דניה ויינר

רכיבים

לקלתית:

  • 1 ביצה

  • 1/2 כוס מי סודה

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות כף) קמח

  • 70 גרם חמאה רכה + כף לשימון התבנית

למלית:

  • 1 גביע גבינת ריקוטה (250 גרם)

  • 3 חלבונים

  • 2 כפות עלי ארוגולה קצוצים

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

  • 12 עגבניות שרי

הוראות הכנה

מכינים את הקלתית: טורפים ביצה עם סודה, תבלינים ופטרוזיליה.

מעבדים קמח וחמאה בקערה בקצות האצבעות (או במעבד מזון) מוסיפים את תערובת הביצה ומי הסודה ומעבדים לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למשך 30 דקות במקרר.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מרפדים בו את התבנית (תחתית ושוליים) ומחוררים בעזרת מזלג. מכסים בנייר אפייה, מניחים עליו קטניות שישמשו כמשקולת.

אופים את הקלתית אפייה עיוורת במשך 15 דקות עד שהבצק מתייצב אבל לא מזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.

מכינים את המלית ואופים: טורפים ריקוטה עם חלבונים למרקם אחיד. מוסיפים ארוגולה, מלח ופלפל.

מסירים את הנייר עם הקטניות, יוצקים את המלית, מפזרים עגבניות שרי ואופים 25 דקות עד שהמלית יציבה וזהובה. מגישים בטמפרטורת החדר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ