לחמוני דלעת וחמאת קינמון

תמיד נעים לקבל לצד הארוחה לחמנייה קטנה ורכה מתוצרת בית. ילדים ישמחו במיוחד לפינוק כזה

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחמוני דלעת וחמאת קינמון של פאולין שובל.
פאולין שובל
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה

מתפיחים את הבצק פעמיים, שעה וחצי-שעתיים בסך הכל.

רכיבים

  • 1 שקית שמרים טריים

  • 1 כוס חלב

  • 1/4 כוס סוכר דמררה

  • 3 כפות חמאה מומסת

  • 1/2 כוס מחית דלעת בטמפרטורת החדר

  • 1 ביצה גדולה

  • 1 חלמון

  • 1 כפית מלח

  • 500 גרם קמח לבן

  • 8 אגוזי פקאן שלמים

לחמאת קינמון:

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

  • 1/4 כוס אבקת סוכר

  • 1/4 כוס דבש

  • 1 כפית קינמון טחון

הוראות הכנה

הכנת לחמונים:

מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את השמרים, החלב, הסוכר, החמאה, מחית הדלעת, הביצה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים במהירות בינונית-נמוכה עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה. מכבים את המיקסר ונותנים לבצק לנוח 3-4 דקות. מפעילים שוב את המיקסר וממשיכים ללוש את הבצק במהירות בינונית-נמוכה 5 דקות נוספות, או עד שהבצק הופך לרך וחלק. במידת הצורך ואם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף כף קמח או שתיים.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ-45 דקות עד שעה). מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח עבודה נקי ומקומח. מחלקים ל-15 חלקים שווים ומכדררים אותם לכדורים.

חותכים בסכין 8 חתכים מסביב לכל כדור, על מנת להזכיר את צורת הדלעת. מניחים להתפחה נוספת עד שהלחמונים מכפילים את גודלם, 45 דקות עד שעה.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

בעזרת ידית של כף עץ יוצרים גומה קטנה במרכז כל לחמון על מנת ליצור מקום עבור ה"גזע". טורפים בקערה קטנה חלמון עם שתי כפות מים ומברישים את הלחמונים. אופים אותם במשך 15-20 דקות או עד לקבלת צבע חום זהוב. מוציאים מהתנור, מפרידים כל פקאן לשניים ומניחים חתיכת פקאן בגומה במרכז.

הכנת חמאת קינמון:

מערבלים את החמאה בקערת מיקסר במשך 30 שניות, או עד שצבעה הופך לבהיר. מוסיפים את אבקת הסוכר, הדבש והקינמון ומערבלים שוב עד לקבלת קרם אחיד.

הצעת הגשה:

מגישים את הלחמונים החמים עם חמאת קינמון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ