חלת כדורים אקזוטית

חלה שמפתיעה בטעמיה האקזוטיים: הבצק מקבל רכות מקרם הקוקוס והמלית מספקת מתיקות, פריכות וחריפות קלה גם יחד

אינס ינאי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אינס ינאי
חלת כדורים אקזוטית של אינס ינאי.צילום: בן יוסטר

רכיבים

  • 3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות

  • 4 כפות חמוציות מיובשות

  • 2 כפות סוכר חום

  • 1/2 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר

  • 3 כפות שבבי קוקוס קלויים

  • 7 כוסות + 2 כפות (1 קילו) קמח

  • 2 כפות שמרים יבשים

  • 1/4 כוס סוכר

  • 2 ביצים טרופות

  • 1 כוס קרם קוקוס

  • 1 כפית מלח

  • ¼1 כוסות מים

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה

  • 3 כפות דבש מהולה ב-3 כפות מים

  • שבבי קוקוס קלוי

הוראות הכנה

הכנת המלית:

מטגנים במחבת תוך כדי ערבוב את מרכיבי המלית במשך 5 דקות. מצננים.

הכנת הבצק:

מניחים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים, קרם הקוקוס, המלח והמים ולשים (בידיים או במיקסר) עד קבלת בצק אחיד. מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך שעה.

לשים את הבצק וחותכים אותו לכדורים בגודל של קלמנטינה. מניחים את הכדורים על משטח מקומח, משטחים מעט כל כדור, מניחים בתוכו כף מהמלית וסוגרים לכדור אטום.

מסדרים את הכדורים בצמידות בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות.

מושחים את החלות בביצה הטרופה ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, או עד שהחלות שחומות.

מושחים את החלות החמות בדבש המהול במים ומפזרים מעל מעט קוקוס קלוי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ