מאפה עגבניות מיובשות, זיתים ופטה

מיני מאפים פשוטים להכנה בהם תפקידו של הלחם הוא לייצב את התערובת ולאזן את הטעמים של העגבניות המיובשות, הזיתים, והגבינות

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורלי פלאי ברונשטיין
מאפה עגבניות מיובשות, זיתים ופטה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: דלית רוסו צילום: דן לב

רכיבים

  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת

  • 10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים

  • 5 עגבניות מיובשות או לחות קצוצות

  • 1 כפית עלי תימין

  • 6 פרוסות לחם ללא קרום מפוררות

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 2 ביצים

  • 2 כפות גבינת קשקבל או פרמזן מגוררת

  • 1 שן שום כתושה (לא חובה)

  • 3 כפות צנוברים (לא חובה)

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.

2. מערבבים את החומרים ויוצקים לשקעים.

3. אופים 15 דקות עד שהמאפים זהובים ויציבים, ומוציאים מהתנור.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ