ההתמכרות הבאה שלכם: פיצה-שקשוקה

לחגיגת אפייה, שמתחילה בבצק-קפוא-מוכן ומסתיימת בשורת מאפים מגרים שיוצאים מהתנור, במינימום עבודה ומקסימום רושם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיצה-שקשוקה.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות

מינימום עבודה – מקסימום רושם:

אפשר לקנות ה-כל מוכן; כל מה שנותר הוא להרכיב את היצירה, להגיש ולהשוויץ. גם אופים ותיקים וגם כאלה שאין להם מושג ירוק, מוזמנים לחגיגת אפייה, שמתחילה בבצק-קפוא-מוכן ומסתיימת בשורת מאפים מגרים שיוצאים מהתנור.

אני אוהבת לעשות קניות (של אוכל, כמובן)

זאת עובדה. ואם אפשר, בחנויות שוות, אבל גם בסופר הסטנדרטי אני מאוד נהנית. אני חוקרת כל מדף, מסתכלת גם על דברים שאני לא צריכה ושממש לא חסרים בבית. בולעת את המעברים עם העיניים שלי. ממלמלת ביני לבין עצמי, למה לא מפתחים תפוחי עץ מקורמלים לטארט טאטן זריז, קצף ביצים חצי אפוי לזילוף מרנגים בכל צורה שמתחשק ועוד כל מיני דברים. לאחרונה מישהו שמע לרחשי ליבי — במקפיא המאפים מצאתי בצק פריך מרודד, בצק שמרים ועוד כל מיני בצקים, שמקצרים לנו את הדרך למאפה הריחני והנשגב. כי אחרי הכל, בתום יום עבודה, גם למי שאוהבים כמוני את המטבח לא מתחשק להוציא את המיקסר, ללוש ולרדד. אבל כשיש בצק מוכן, הדרך מתקצרת ואין הרבה לכלוך. נשאר רק החלק הכיפי, היצירתי: למלא, לסדר על תבנית ולאפות. וכמובן להגיב בנונשלנטיות על המחמאות: "הכנתי בשתי דקות".

ואם כבר קיצורי דרך, זה הזמן והמקום לספר לכם על תרגיל מספר 2 באפייה סופר-קלה:

ניגשים למוכרת בדוכן המאפים ומבקשים בגט לא אפוי או כיכר לחם באותו מצב צבירה. אם המוכרת חדשה, היא תתבלבל קצת ובכל זאת תיתן בשמחה, כי אתם תשלמו מחיר מלא על מוצר (אף על פי שהוא לא אפוי). תוכלו לעשות איתו כל מה שמתחשק לכם — למלא, לשנות את הצורה ואפילו להתפיח שוב אחרי המילוי. מוכנים? הפעם מוזמנים להרפתקה גם מי שאין להם מושג באפייה. הגיע הזמן להפגין כישורי פטיסרי.  

רכיבים

  • 1 חבילה (800 גרם) ריבועי בצק שמרים בגודל 12 ס"מ

  • 2 חצילים בינוניים קלויים וקלופים

  • 3 פלפלים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות

  • 6 חלמונים

  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

  • 1/2 קובייה (150 גרם) גבינת פטה

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מסדרים את ריבועי הבצק בתבנית מרופדת בניר אפייה ומתפיחים כ-20 דקות.

3. מורחים על הבצק חצילים קלויים, מסדרים פלפלים ואופים שש דקות.

4. מוציאים מהתנור, יוצקים חלמון שלם על כל פיצה, מפזרים פטה, קשקבל, מלח ופלפל. אופים עוד חמש דקות ומגישים חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ