טארט טאטן קונפי עגבניות

העגבניות בטארט טאטן הזה נמסות בפה, ויוצרות ניגודיות נפלאה של מתיקותן עם המליחות של הגבינה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט טאטן קונפי עגבניות של פאולין שובל.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה

מכינים את הבצק לפחות שעתיים מראש.

כלים: תבנית אפייה בעלת תחתית עבה, בקוטר 20-22 ס"מ

רכיבים

  • 180 גרם (כוס + 4 כפות) קמח לבן

  • 20 גרם (2 כפות גדושות) קמח כוסמין או שיפון

  • 20 גרם (2 כפות גדושות) קמח שיפון

  • 80 גרם חמאה

  • 1 ביצה

  • 1 כף מים

  • קמצוץ מלח

  • קורט אורגנו

לקרמל ולקישוט:

  • 14 עגבניות קונפי בשמן זית

  • 2 כפות סוכר חום או דבש אבוקדו

  • 100 גרם גבינת עזים טרייה

  • 20 גרם חמאה

  • מלח ים אטלנטי

  • אורגנו

  • בזיליקום

  • נענע

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: מכניסים את הקמח לקערה. חותכים את החמאה לחתיכות קטנות (טיפ קטן שלי: אני מגררת אותה בפומפייה) ומערבבים את החמאה והקמח בקצות האצבעות עם מלח, אורגנו ופלפל לקבלת תערובת אחידה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה והמים. לשים במהירות במיקסר עם וו לישה עד שהבצק הופך להיות חלק ואחיד, ללא סימני חמאה. מכדררים לכדור, עוטפים בניילון ומשאירים במקרר לפחות שעתיים.

2. הכנת הקרמל: ממסים על אש קטנה את הסוכר (או הדבש) והחמאה עד שהכל הופך לנוזל חום בהיר. מיד יוצקים את הקרמל בתחתית תבנית האפייה.

3. הכנת הטארט: מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ על נייר אפייה מקומח. קורצים עיגול בקוטר 24 ס"מ.

4. מניחים את העגבניות על גבי הקרמל. מתבלים במלח ים, אורגנו ועלי בזיליקום ונענע. מפוררים את הגבינה מעל העגבניות ומכסים בבצק (על מנת לעשות זאת בקלות, מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים על התבנית). את עודף הקצוות משחילים פנימה. באמצעות מזלג יוצרים כמה חורים בכיסוי הבצק.

5. אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות., עדיף בחלקו העליון של התנור.

6. הרכבת הטארט: הופכים בזהירות את התבנית מעל צלחת הגשה כשהטארט עדיין חם (אחרת הקרמל יתגבש). מגישים חם עם עלי בזיליקום, נענע ושבבי גבינה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ