פוקאצ’ה צבעונית עם ירקות השוק

בבצק הזה משתמשים במים חמימים, שמעודדים תפיחה ויוצרים בצק קשה שסופג יפה רוטב וקשה עד בלתי אפשרי להפסיק לאכול

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פוקאצ’ה צבעונית עם ירקות השוק.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
3 שעות

אורי שפט, האופה והמייסד של מאפיית לחמים, ליקט כאן ירקות סתיו ושתל אותם על הפוקאצ’ה שלו. חלקם דרשו טיפול מקדים ובחלקם השתמש בטריים. כל ירק תובל במלח, פלפל, שמן זית, שום ומיץ לימון.

רכיבים

לבצק:

  • 320 גרם (¼1 כוסות) מים פושרים

  • 30 גרם (3 כפות) שמרים טריים

  • 600 גרם (4 כוסות פחות כפית) קמח לבן מנופה

  • 20 גרם (¼1 כפות) מלח

  • 10 גרם (1 כף מחוקה) סוכר

  • 35 גרם (½2 כפות) שמן זית

לתוספות, לבחירה (לא חייבים הכל וגם הכמויות גמישות):

  • חציל חתוך לקוביות

  • בצל חתוך לקוביות

  • גזר חתוך לקוביות

  • תפוח אדמה חתוך לקוביות

  • בטטה חתוך לקוביות

  • עלי מנגולד חתוך לקוביות

  • סלק חתוך לקוביות

  • פלפל אדום חתוך לקוביות

  • פלפל צהוב חתוך לקוביות

  • עגבנייה או כמה עגבניות שרי חתוכים לקוביות

  • פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות

  • זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים

  • שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • שום

  • מיץ לימון

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: יוצקים מים לקערת לישה ומפוררים לתוכם שמרים. מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר ושמן. לשים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כשלוש דקות לאיחוד החומרים. אם הבצק מעט רך, מוסיפים שתי כפות קמח.

2. מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים עוד חמש דקות עד שמתקבל בצק מעט קשה. מניחים את הבצק על שולחן עבודה מקומח קלות ומגלגלים לכדור.

3. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 30 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

4. מחלקים את הבצק בעזרת סכין לשני חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל. לוחצים עם הידיים על פני הגליל, כדי לקבל צורה של מלבן. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.

5. מרדדים כל גליל בעזרת מערוך ויוצרים מלבן בגודל 25X20 ס”מ ובעובי 8 מ”מ. מניחים כל מלבן בתבנית נפרדת מרופדת בנייר אפייה משומן בנדיבות בשמן זית. ממליחים, ואם יש צורך מזלפים עוד שמן זית.

6. הכנת התוספות: מטגנים בצל קלות במחבת עם שמן זית להזהבה.מתבלים חציל במלח, פלפל ושמן זית ואופים 10 דקות ב-180 מעלות.מבשלים סלק במים לריכוך 40 דקות, מצננים וחותכים לקוביות. חולטים עלי מנגולד קצוצים, קוביות גזר, תפוח אדמה ובטטה במי מלח רותחים עד לריכוך (כל ירק בנפרד).

7. מתבלים כל ירק בנפרד במלח, פלפל, שמן זית, שום ומיץ לימון.יוצרים בפוקאצ’ה גומות בעזרת האצבעות במרווחים של 2-3 אצבעות וממלאים אותן בקוביות של ירקות - חיים, אפויים וחלוטים.

8. מתפיחים 60 דקות. כ-15 דקות לפני סיום ההתפחה מחממים את התנור ל-240 מעלות.אופים 20 דקות עד שמתקבל גוון זהוב בהיר. מוציאים מהתנור, מזלפים עוד קצת שמן זית ומצננים על רשת.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ