טארט פילו בצל, רוקפור ועשבי תיבול

כדי להכין טארט לא חייבים להכין בצק, לקמח, לרדד וללכלך את השיש; אפשר להשתמש בבצק פילו מוכן ולמלא אותו בכל טוב והרי לכם מנה מהירה ומעולה לאירוח

נעמי אבליוביץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נעמי אבליוביץ
טארט פילו בצל, רוקפור ועשבי תיבול.צילום: דניאל לילה | סגנון: נעמי אבליוביץ

רכיבים

  • ½ חבילה (250 גרם) עלי פילו

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1/4 כוס פירורי לחם

  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%

  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9%

  • 2 ביצים

  • 1 גבעול כרישה פרוסה לטבעות בעובי ½ ס"מ

  • 1 בצל סגול פרוס לעיגולים דקים

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 200 גרם גבינת רוקפור מפוררת גס

  • חופן עלי עשבי תיבול: נענע פטרוזיליה, בזיליקום

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.

2. פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה ומכסים במגבת לחה.

3. מניחים עלה פילו בתבנית ומברישים בשמן זית. מהדקים לדפנות כך ששולי הפילו יגלשו מעבר לשולי התבנית. מפזרים מעל מעט פרורי לחם בשכבה אחידה וחוזרים על הפעולה עם מחצית מעלי הפילו. את השכבה העליונה מברישים בשמן זית ומכווצים את שולי הבצק לצורת מסגרת.

4. אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה.

5. מניחים בקערה גבינת שמנת, שמנת חמוצה, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

6. בעזרת מרית, מורחים את מלית הגבינה על בסיס הטארט לשכבה אחידה.

מסדרים את טבעות הכרישה ועיגולי הבצל לכיסוי. מפזרים מחצית מגבינת הרוקפור, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור כ-25 דקות.

7. מפזרים מעל הטארט עלי עשבי תיבול ואת יתרת גבינת הרוקפור. מזלפים כמה טיפות שמן זית ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ