לחם רוויון סודה ודבש ללא שמרים של קרן אגם

בלי שמרים, בלי מחמצת, בלי התפחות ובעיקר - בלי מיקסר: מי אמר שכל לחם חייב להיות סיפור מסובך של אופים מנוסים? קבלו את הלחם הביתי של קרן אגם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחם רוויון סודה ודבש ללא שמרים
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(11)
דרגת קושי:
קל
מנות:
כיכר אחת בתבנית לחם

אני חושבת שאין כמו כיכר לחם ביתית, כדי להוציא מאיתנו קריאות וואו ולהיות גאים בהצלחתנו. בתור מי שמכינה ומלווה הרבה אנשים בהכנת מאפים של בית, מעולם לא ראיתי אושר גדול יותר מהרגע בו יוצאת מהתנור שלהם כיכר לחם ביתית.

הרבה אנשים רגילים לקנות לחם בחוץ בידיעה שהם לא יצליחו להכין אחד בבית, שזה מסובך ומורכב, שצריך מחמצות ומיליון התפחות וקיפולים. אז לא. לחם מכינים בבית, ואני חושבת את ההפך הגמור: לחם זה האוכל הכי בסיסי שלנו ויש כל כך הרבה גרסאות להכנתו, כך שמחמצת זה נהדר וכדאי להשקיע באחת, אבל היא לגמרי לא הכל. בקיצור, לא מוכרחים מחמצת או להיות אופים גדולים. כפי שאני דוגלת: לחם ביתי קל להכנה. 

רכיבים

  • 250 גרם (כוס ו-3/4) קמח קמח לבן 

  • 250 גרם (כוס ו-3/4) קמח כוסמין מלא (סך הכל קמח 3.5 כוסות)

  • 2 כפית סודה לשתייה

  • 3 כפות דבש

  • 3 כפות שמן זית 

  • 2 כוסות רוויון 

  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

  • 2 כפות פרג שלם

  • כפית מלח 

לציפוי:

  • 1 כף שומשום לבן

  • 1 כף זרעי חמניה

  • 1 כף פרג שלם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית (רצוי ללחם, אם אין - אינגליש קייק) בנייר אפייה.

בקערה מערבבים קמחים, אבקת סודה לשתייה, מלח, אגוזים ופרג.

מוסיפים שמן זית וריוויון ובעזרת כף עץ מערבבים הכל יחד עד לקבלת כדור בצק.

מעבירים את הבצק לתבנית אפייה, ומפזרים את תערובת הציפוי מעל.

מעבירים סכין משומנת לאורך הלחם כדי לייצר בקע באמצע.

אופים כ-40-45 דקות עד שהלחם שחום.

לחם רוויון סודה ודבש של קרן אגםצילום: מוטי מילרוד

____

קרן אגם היא אופה ביתית בעלת הבלוג נשואה למאפייה

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ