בלי קשר לחג המולד, עוגיות ג'ינג'ר ותבלינים

לא חייבים לציין את חג המולד כדי ליהנות מעוגיות ג'ינג'ר מתובלות ליד כוס התה שלכם. הבונוס: זמן ההכנה המהיר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות ג'ינג'ר ותבלינים
עוגיות ג'ינג'ר ותבליניםצילום: מוטי מילרוד
סער מור
סער מור

עוגיות ג'ינג'ר או בשמן המסורתי "ג'ינגג'רברד מאן", הן עוגיות שאופים באופן מסורתי לקראת הכריסטמס ובדרך כלל מעוצבות בצורת "אנשים" קטנים, בעיקר בארצות הברית ובבריטניה. מקור המנהג נולד ככל הנראה דווקא בגרמניה בתקופת ימי הביניים ולא מעט אגדות נוצרו סביבן. בכל מקרה, העוגיות היו מתובלות מאוד וכללו בדרך כלל דבש ואבקת ג'ינג'ר מיובש. לתוך הבצק שולבו חומרי גלם "נדירים" לאזור גרמניה, כמו קינמון, הל, ציפורן ופלפל, שנחשבים לתבלינים של חורף. בצד השני של העולם, ברפואה הסינית, הם נחשבים תבלינים "מחממים" ומומלץ להשתמש בהם בעיקר בתקופת החורף.

אין ספק שהעוגיות המופיעות בלא מעט סרטים, ספרים וסיפורים הפכו לחלק חשוב מאוד באווירת החג ומעמדן, לצד בתי הג'ינג'ר, התחזק כסממן כריסטמס מובהק. נוהגים לעטר את העוגיות בעזרת "רויאל אייסינג", זיגוג שעשוי מתערובת של אבקת סוכר וחלבון או מים ואף לתלות אותן על עץ חג המולד כקישוט.

בלי שום קשר לחג המולד אותו לא חגגתי מימי, בעונת החורף אני אוהב עוגיות ג'ינג'ר ואת המתכון להן אני מכין מאז מבחן הסיום של לימודי הקונדיטוריה שלי. אני נוהג לחזק את טעם הג'ינג'ר בעזרת מיץ שאני סוחט משורש טרי ומשלב אותו כחלק מהנוזלים במתכון. כמה טיפות מהמיץ הטרי מעניקות טעם מודגש יותר ומעט חריפות נעימה ומחממת.

עוגיות ג'ינג'ר ותבליניםצילום: מוטי מילרוד

חום תנור: 180 מעלות

חומרים:

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח לבן או קמח כוסמין לבן 

60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, מחולקת לקוביות קטנות

50 גרם (3 כפות) סוכר חום כהה 

25 גרם (כף גדושה) דבש

1 חלמון

4 גרם (כפית גדושה) אבקת סודה לשתייה

1 כף ג'ינג'ר טחון

חצי כפית קינמון 

רבע כפית ציפורן טחונה

קורט הל טחון

עוגיות ג'ינג'ר ותבליניםצילום: מוטי מילרוד

קורט פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט

מיץ מ- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר דק וסחוט (משתמשים רק במיץ שנסחט)

ההכנה:

במיקסר עם וו מטרפה, מקציפים את החמאה והסוכר עד ליצירת קרם חלק. לאחר שמתקבל קרם חלק, תפוח מעט ובהיר מוסיפים פנימה את החלמון, את הדבש ומיץ הג'ינג'ר ומקציפים עד איחוד חומרים.

צילום: מוטי מילרוד

בקערה נפרדת מנפים ביחד את הקמח והסודה לשתייה.

מערבבים את כל התבלינים לתוך הקמח.

מוסיפים את תערובת הקמח והתבלינים, בהדרגה לתוך קערת המיקסר, מערבבים עד לקבלת כמה גושים גדולים. נזהרים לא לערבב יותר מדי כדי לא לפתח גלוטן.

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט בידיים מקומחות. לשים עד קבלת בצק אחיד.   

משטחים את הבצק קלות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.

בתום השעה, מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים מערוך ומשטח עבודה. מרדדים את הבצק לעלה אחיד בעובי חצי ס"מ וקורצים ממנו את הצורה הרצויה.

מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, תוך שמירה על מרחק של 2 ס"מ ביניהן. מקררים את תבנית העוגיות במקרר במשך 10 דקות, לפני האפייה, כדי לקבל פריכות מענגת יותר בעוגיות. כשהן במקרר מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

אופים כ-10 דקות עד הזהבת העוגייה וקבלת צבע מעט כהה יותר בשוליה. העוגייה מעט רכה במרכז ומתייצבת כשמתקררת. מצננים מספר דקות וכשהעוגיות מתקררות לחלוטין מאפסנים בכלי אטום.

ניתן לעטר עם זיגוג (מערבבים היטב חלבון אחד על 200 גרם אבקת סוכר וטיפה מיץ לימון) אבל באמת שלא צריך.

סער מור

אופה המתארח במדור האוכל, בעל הבלוג: מחשבות על לחם

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ