מתכון לריבת חבושים של אמא

מעץ החבושים הוותיק במושב יוצאות ריבות נהדרות. נשות המושב המבוגרות מחכות לחגי תשרי כדי לקטוף ולהכין מני מרקחות. והכמויות? לפי העין

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ריבת חבושים
רותם מימון

מתכון לריבת החבושים של אמא עמליה

חבושים מהעץ הוותיק במושבצילום: רותם מימון

את המתכון למדה אמא מהנשים המבוגרות של המושב, שאצלן הכמויות התאפיינו בעיקר ב"לפי העין" וכך גם הרגע בו מורידים את הריבה מהאש. את החבושים היו הנשים נוהגות לקטוף מאחד משני עצי החבושים הוותיקים במושב שניפקו שנה אחר שנה פירות נהדרים, רחוקים שנות אור מהאלה המהונדסים היום, מהם יצאו לבסוף ריבות נפלאות.

חומרים:

4-5 חבושים שטופים היטב עם קליפתם

500 גרם סוכר

4-5 שיני ציפורן

מיץ מלימון אחד

קינמון לפי הטעם

מים

ההכנה:

בסיר: מכסים את החבושים במים ומבשלים עד שהם מתרככים מעט (רצוי לא יותר מרבע שעה).

מרוקנים את המים, מצננים מעט ומקלפים את החבושים.

לאחר הקילוף, חותכים את החבושים לקוביות, מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד ומוסיפים את הסוכר והקינמון.

מערבבים מעט על מנת שהסוכר לא יידבק לסיר והחבושים מתחילים להפריש מיצים.

סוחטים את הלימון לתוך החבושים וממשיכים לערבב.

מורידים מהאש כשהחבושים מתקרשים.

*ניתן להחליף את הקינמון בווניל או בתבלינים אהובים אחרים. כמו כן, אפשר להוסיף מעט יין אדום (ולהכין מרקחת) - רק חשוב מאוד להקפיד על ערבוב מתמיד ובישול באש נמוכה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ