בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תשעה ‬ממרחים ביתיים קלים על טהרת הטבעונות

אפשר לקרוא לזה מטבל, אפשר לקרוא לזה ממרח. כך או כך, לשף מורן לידור (מבאו) יש תשעה רעיונות שישדרגו לכם את הממרחים הביתיים. הבונוס: הם קלים להכנה וטבעוניים

48תגובות
ממרח קשיו
תומר אפלבאום

ממרח קשיו קלוי, שמן זית ומלח גס

חומרים:

1 כוס קשיו

3 כפות שמן זית

1/3 כוס מים מינרליים

קורט מלח גס

ההכנה:

בתנור שחומם מראש ל- 145-150 מעלות קולים את אגוזי הקשיו במשך 14 דקות.
מוציאים את הקשיו מהתנור ומניחים בחוץ עד שמתקרר.
טוחנים את כל המרכיבים למעט המלח בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
מוציאים לקערה מוסיפים את המלח גס ומערבבים היטב ידנית.

ממרח אגוזי מלך, גרגירי חרדל, חרדל ובצל מיובש

אגוזי מלך
מיי-סופרמרקט

חומרים:

1 כוס אגוזי מלך מושרים במים ללילה ומסוננים

1 כפית גרגירי חרדל קלויים קלות על מחבת יבשה במשך 2 דקות

1 כפית מחוקה של חרדל חלק

2 כפות של בצל מיובש

1/2 כפית מלח

ההכנה:

טוחנים יחד את כל המרכיבים למעט הבצל המיובש, עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את הבצל המיובש ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק עם חתיכות בצל.

להכנת בצל מיובש ביתי:

2 בצלים פרוסים לחצאי פרוסות דקות

שמן עד כיסוי

ההכנה:

בסיר עמוק מניחים את פרוסות הבצל ומוסיפים שמן עד לכיסוי.
מבשלים על להבה נמוכה את הבצל תוך כדי בחישה מתמדת עד שהוא משנה את צבעו לחום. מסננים היטב, שמים על נייר סופג עד שמתייבש לגמרי.

טיפ קטן: יש להיות סבלניים  – זה תהליך שלוקח זמן, למי שרוצה קיצור דרך אפשר פשוט לטגן בשמן עמוק עטוף בקמח טמפורה.

ממרח אבוקדו, בצל סגול, מיץ לימון ושמן זית

ממרח אבוקדו ,בצל סגול ,מיץ לימון ושמן זית
תומר אפלבאום

חומרים:

1 אבוקדו בשל חתוך לקוביות

1 בצל סגול קטן קצוץ דק

1 כף שמן זית

2 כף מיץ לימון

1 כף סריראצ'ה

2 קורט מלח גס

ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומשלימים טעמים עם מלח

ממרח עגבניות שרופות, פלפל חריף וכוסברה קצוצה

ממרח עגבניות שרופות ,פלפל חריף וכוסברה קצוצה
תומר אפלבאום

חומרים:

1/2 ק"ג עגבניות חתוכות ל1/6

1 פלפל חריף קטן חתוך גס

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח גס

1/3 כוס כוסברה קצוצה

ההכנה:

משמנים קלות את העגבניות והפלפל החריף עם כף שמן אחת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות למשך 12-15 דקות.
מוציאים מהתנור ושמים במסננת. לאחר שסוננו כל הנוזלים, קוצצים את העגבניות והפלפלים השרופים ומערבבים את שאר המרכיבים ביחד.

פריחולס עם שום מיובש, כמון ומים מינרליים

פריחולס עם שום מיובש ,כמון ומים מינרליים
תומר אפלבאום

חומרים:

1 כוס שעועית שחורה מבושלת

1/2 כוס מים מינרליים

1 כפית מחוקה של כמון

1 כף שום מיובש פרוס

קורט פלפל שאטה גרוס

מלח

ההכנה:

טוחנים הכל ביחד למחית סמיכה עם חתיכות – אם סמיך מידי אפשר להוסיף מים מינרליים.

ממרח אגוזי לוז מקורמלים בתנור

ממרח אגוזי לוז
תומר אפלבאום

חומרים:

1 כוס אגוזי לוז

1/2 כוס סוכר

ההכנה:

מכניסים את אגוזי הלוז לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 4 דקות (רק כדי להוציא מהם את הלחות).
במקביל מעלים את הסוכר בסיר על להבה נמוכה עד שמתקבל קרמל במרקם נוזלי וצבע ענברי.
שופכים את הקרמל על אגוזי הלוז ומחכים שיתייבש (זה יקרה מהר מאוד)
לאחר שהקרמל מתייבש על האגוזים, טוחנים הכל ביחד ויש לכם ממרח מתוק ומפתיע.

ממרח זוקיני צלוי בטעם כבד (טבעוני)

חומרים:

6 זוקיני חתוכים גס

3 כף שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

ההכנה:

משמנים קלות את הזוקיני בכף שמן אחת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, למשך 15-17 דקות (עד שהזוקיני ממש שזוף).
במקביל מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שהוא זהוב.
קוצצים דק דק וביחד את הזוקיני הצלוי והבצל, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס (אפשר גם לטחון).

ממרח שומשום וזרעי צ'יה טחונים

ממרח שומשום וזרעי צ'יה
תומר אפלבאום

חומרים:

1/2 כוס שומשום

2 כף זרעי צ'יה

1 כף זרעי פשתן

3 כפות שמן זית

קורט מלח

ההכנה:

על מחבת יבשה קולים את השומשום (בזהירות שלא יישרף) לקראת סוף הקלייה מוסיפים את זרעי הפשתן וזרעי הצ'יה.
מחכים שהתערובת תתקרר וטוחנים הכל יחד עם שמן זית ומוסיפים מלח.

ממרח ארטישוק, אורגנו, שום ושמן זית

ממרח ארטישוק
תומר אפלבאום

חומרים:

4 יחידות ארטישוק משומרות

עלים מ-2 ענפי אורגנו טרי

1 שן שום קצוצה

2 כפות שמן זית

מלח

ההכנה:

טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם חלק למריחה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו