הארץ

 חומרים לרוטב צ'ימיצ'ורי:

צרור גדול (כמאה גרם) של פטרוזיליה טרייה, שטוף, מיובש וקצוץ דק
3-5 שיני שום טרי כתושות
כפית שטוחה של מלח
רבע כפית פפריקה אדומה מתוקה
כף חומץ הדרים או חומץ תפוחים (הכינו בצד כרבע כוס והוסיפו בהתאם לטעם האישי)
קורט סוכר
כוס שמן תירס עדיף או שמן ניטראלי אחר (אם אין אז שמן זית איכותי)

ניתן לשדרג את הרוטב על ידי הוספת קוביות אננס טרי, קוביות פלפל אדום וקצת צ'ילי

הכנת הרוטב:

קוצצים את כל המרכיבים (פטרוזיליה ושום ואם רוצים גם אננס ופלפל אדום) ומערבבים יחד עם התבלינים והחומץ. שמים בצנצנת גדולה, קערה או במעבד מזון.

מוסיפים את השמן ומכסים את התערובת, אם בצנצנת עד לכ-3 ס"מ מגובה המכסה. סוגרים את הצנצנת היטב ומנערים כשתי דקות. 

אם בקערה - מערבבים את התערובת, התבלינים והחומץ. מכסים בשמן את הכל - מעבירים לכלי סגור ומקפידים שכל התערובת תהיה מתחת למעטה השמן. מעבירים לכלי סגור ומקררים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ