ריבת תפוחים: שני מתכונים

על לחם טרי או כרוטב לעוגות, עם סופגניות או חלה של שבת - שני מתכונים לריבת תפוחים נהדרת, כל אחת בגרסה קצת אחרת

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריבת תפוחים הודית של שירה עזרא קיסוס
הארץ

ריבת תפוחים של לימור לניאדו תירוש

ריבת התפוחים הזאת נולדה בעקבות סוג של סופגניות הולנדיות שהלכו נהדר עם רוטב תפוחים ריבתי ממש. אחרי כמה וכמה ניסויים נולדה הריבה הפשוטה אך היעילה הנ"ל. המתכון המוצע הוא פשוט ואפשר להוסיף עליו תבלינים ואפילו פלח לימון לחמיצות מעודנת. החומרים המוצעים הם לפי כוס ריבה, הגדילו בהתאם לצרכיכם.

חומרים ל-200 גרם (כוס) ריבת תפוחים:

2 תפוחים מסוג חרמון או גולדן דלישס קלופים וקצוצים לקוביות קטנות (250 גרם נטו)
2 כפות סוכר קנים
מקל קינמון

ההכנה:

מניחים את החומרים בסיר קטן, מכסים ומבשלים על אש בינונית 3 דקות.

מעבירים ללהבה קטנה מאוד ומבשלים עם מכסה למשך שעה. בסוף הבישול נשארת כוס ריבה (200 גרם), עם מעט נוזלים.

ריבת תפוחים הודית של שירה עזרא קיסוס

את הריבה הזאת סבתי היתה מכינה באופן קבוע לכבוד ראש השנה. כל האורחים היו אוכלים ממנה בברכות, וכל ילד ונכד היה מקבל אחר כך צנצנת ריבה הביתה. כיום אין ערב ראש השנה ללא הריבה המתובלת הזאת. רק שבמקום סבתא, אמי ואני על הסירים.

חומרים:

8 תפוחים מסוג יונתן, קלופים וחתוכים לפלחים בינוניים (כל תפוח ל-6 פלחים)
2 כוסות סוכר
1 ציפורן שלם
2 תרמילי הל
3 פרוסות דקות של לימון
1 כף מיץ לימון

ההכנה:

מניחים בסיר את התפוחים ומפזרים מעל את הסוכר, את התבלינים והלימון ומשהים חצי שעה.

מניחים את הסיר על האש ומבשלים עד לרתיחה ללא מכסה. כשהתערובת רותחת מערבבים ומנמיכים את האש.

מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות עד לקרמול התפוחים, ללא ערבוב.
מוסיפים 1 כף מיץ לימון ומכבים את האש.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ