בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לגוואקמולי

הכינו את הנאצ'וס, כך תעשו בבית גוואקמולי בקלות

תגובות
גוואקמולה
דורעם גונט

זה הזמן להתאסף סביב גוואקמולי. אפשר לקנות מוכן ואפשר סתם לסור למעדנייה, אבל הצימוק האמיתי הוא הכנת הגוואקמולי אל מול עיני הסועדים, בעלי ובמכתש.

מערבבים מראש את כל רכיבי הגוואקמולי ותבליניו, חוץ מהאבוקדו - שלא יאבד את צבעו. מכינים ערימות של נאצ'וס, כלי גדול (ויפה, מחרס) מלא בשמנת חמוצה ועוד כלי גדול מלא בסלסה (לרכוש מוכן).

את בשר האבוקדו מרוקנים ישר לתוך המכתש, שבו כבר נמצאת תערובת הגוואקמולי, ומועכים ליד השולחן, ביד, לעיני כולם. המפגש בין האבוקדו הטרי ללימון ולפלפל ולבצל הירוק נעים כמו המפגש עם הנאצ'וס, הסלסה והשמנת.

חומרים לגוואקמולי (על פי אסטבן לופס, שהגיש כך גוואקמולי במסעדת דרכים באשלנד, אורגון):

1 כף בצל קצוץ 1 כף פלפל חלפניו קצוץ, או פלפל אדום חריף, כנ"ל 2 כפות כוסברה קצוצה 1 כפית דבש 3 כפות מיונז 1/2 כפית מלח גס 1 כפית מיץ לימון 3-2 אבוקדו "האס" בשלים 2 עגבניות קלופות וקצוצות

הכנה:

מערבבים קצרות במעבד מזון את כל הרכיבים חוץ מהאבוקדו והעגבניות. שמים בכלי הכתישה.

כשהכל מוכן על השולחן, מוציאים בכף את בשר האבוקדו וכותשים מול עיני הסועדים, לתוך התערובת המתובלת. מוסיפים את העגבניות ומערבבים.




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו