מתכון לגוואקמולה קלאסי

הכינו את הנאצ'וס והטורטיות, כך תעשו בבית גוואקמולה בקלות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גוואקמולה

זה הזמן להתאסף סביב גוואקמולה. אפשר לקנות מוכן ואפשר סתם לסור למעדנייה, אבל הצימוק האמיתי הוא הכנת הגוואקמולה אל מול עיני הסועדים, בעלי ובמכתש.

מערבבים מראש את כל רכיבי הגוואקמולה ותבליניו, חוץ מהאבוקדו - שלא יאבד את צבעו. מכינים ערימות של טורטיות או נאצ'וס, כלי גדול (ויפה, מחרס) מלא בשמנת חמוצה ועוד כלי גדול מלא בסלסה (לרכוש מוכן).

את בשר האבוקדו מרוקנים ישר לתוך המכתש, שבו כבר נמצאת תערובת הגוואקמולה, ומועכים ליד השולחן, ביד, לעיני כולם. המפגש בין האבוקדו הטרי ללימון ולפלפל ולבצל הירוק נעים כמו המפגש עם הנאצ'וס, הסלסה והשמנת.

חומרים לגוואקמולה (על פי אסטבן לופס, שהגיש כך גוואקמולה במסעדת דרכים מקסיקנית):

1 כף בצל קצוץ
1 כף פלפל חלפניו קצוץ, או פלפל אדום חריף, כנ"ל
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית דבש
3 כפות מיונז
1/2 כפית מלח גס
1 כפית מיץ לימון
3-2 אבוקדו "האס" בשלים
2 עגבניות קלופות וקצוצות

הכנה:

מערבבים קצרות במעבד מזון את כל הרכיבים חוץ מהאבוקדו והעגבניות. שמים בכלי הכתישה.

כשהכל מוכן על השולחן, מוציאים בכף את בשר האבוקדו וכותשים מול עיני הסועדים, לתוך התערובת המתובלת. מוסיפים את העגבניות ומערבבים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ