מתכון

ליים כבוש

מעט עבודה, הרבה המתנה ותוספת שמעיפה מנות לשמים

שניר אנג סלע, שף אורח, מסעדת גוז' ודניאל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ליים
ליים
שניר אנג סלע, שף אורח, מסעדת גוז' ודניאל
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

מכל פירות ההדר, את הליים אני הכי אוהב. בשיא העונה שלו אנחנו קונים ארגזים על ארגזים ומשמרים את הפרי, שיהיה לנו לכל שאר השנה.

ניתן, כמובן, ליישם את אותה טכניקה על כל פרי הדר אחר. אבל חשוב לזכור שלמעט הליים, לכל השאר יש גרעינים.

אם אתם שואלים את עצמכם מה אפשר לעשות עם ליים כבוש, אז ככה: ויניגרט ליים כבוש הולך מצוין עם סביצ'ה דג, כפית של ליים כבוש בתוך ירקות מוקפצים מעיפה את המנה לשמיים, עוף בגריל הולך מצוין עם ליים כבוש, איולי ליים כבוש נהדר לסטייק ועוד ועוד ועוד.

התהליך קצר מאוד מבחינת זמן העבודה, אבל ארוך מבחינת זמן הכבישה.

רכיבים

  • 10 ליים שלם
  • 2 ק"ג מלח גס
  • מיץ ליים
  • שמן זית

הוראות הכנה

בעזרת סכין חורצים בפרי חריצים מצד לצד. מעבירים לכלי עמוק, מכסים במלח הגס ומעבירים למקרר לשבוע.

אחרי שבוע מכסים את הליים במיץ ליים או במיץ לימון טרי. מניחים מעל צלחת או משקל שישמור את הפירות בתוך הנוזל ומחזירים למקרר לחודש.

אחרי חודש מוציאים את הליים מהתערובת, מעבירים למג'ימיקס וטוחנים.

מאחסנים בצנצנות סטריליות ומכסים בשמן זית.

תגובות