ליים כבוש - ריבות, רטבים ומטבלים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ליים כבוש

מעט עבודה, הרבה המתנה ותוספת שמעיפה מנות לשמים

דרגת קושי: קל
ליים

מכל פירות ההדר, את הליים אני הכי אוהב. בשיא העונה שלו אנחנו קונים ארגזים על ארגזים ומשמרים את הפרי, שיהיה לנו לכל שאר השנה.

ניתן, כמובן, ליישם את אותה טכניקה על כל פרי הדר אחר. אבל חשוב לזכור שלמעט הליים, לכל השאר יש גרעינים.

אם אתם שואלים את עצמכם מה אפשר לעשות עם ליים כבוש, אז ככה: ויניגרט ליים כבוש הולך מצוין עם סביצ'ה דג, כפית של ליים כבוש בתוך ירקות מוקפצים מעיפה את המנה לשמיים, עוף בגריל הולך מצוין עם ליים כבוש, איולי ליים כבוש נהדר לסטייק ועוד ועוד ועוד.

התהליך קצר מאוד מבחינת זמן העבודה, אבל ארוך מבחינת זמן הכבישה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

10 ליים שלם

2 ק"ג מלח גס

מיץ ליים

שמן זית

הוראות הכנה

בעזרת סכין חורצים בפרי חריצים מצד לצד. מעבירים לכלי עמוק, מכסים במלח הגס ומעבירים למקרר לשבוע.

אחרי שבוע מכסים את הליים במיץ ליים או במיץ לימון טרי. מניחים מעל צלחת או משקל שישמור את הפירות בתוך הנוזל ומחזירים למקרר לחודש.

אחרי חודש מוציאים את הליים מהתערובת, מעבירים למג'ימיקס וטוחנים.

מאחסנים בצנצנות סטריליות ומכסים בשמן זית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות