פשאדי: ריבת עגבניות הודית מסורתית

פשאדי היא מנה הודית מסורתית שמגישים בשמחות. היא דורשת רק כלי אחד להכנתה - סיר עם תחתית עבה

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פאולין שובל
פשאדי – ריבת עגבניות הודית מסורתית של פאולין שובל.צילום: מרי משקוץ

רכיבים

  • 12 עגבניות קצוצות דק

  • 2.5 כוסות סוכר

  • 1/2 כוס מים

  • 4-5 תמרים יבשים (לא חובה)

  • 2 כפות צימוקים שחורים

  • 2 כפות קשיו

  • שמן לטיגון

להגשה:

  • חבילת קרקרים או צנימים

הוראות הכנה

יוצקים את המים לסיר, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים היטב (אין צורך להוסיף עוד מים לאחר הוספת העגבניות, משום שהן מכילות הרבה נוזלים).

מבשלים בחום נמוך-בינוני במשך 40 דקות ומערבבים ברציפות.

במחבת או בסיר נפרד מטגנים במעט שמן את התמרים, אגוזי הקשיו והצימוקים, ומוסיפים לתוך הפשאדי. מערבבים ומורידים מהאש.

הגשת המנה:

מגישים קר לצד קרקרים או צנימים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ