רוטב חזרת-טחינה גאוני וקל באופן פלילי
פטנט מבריק שנותן את הצבע העמוק ואת הטעם המיוחד של הסלק מבלי ממש להשתמש בסלק, באמצעות שילוב בין טחינה לחזרת סגולה
אורלי פלאי ברונשטיין

רוטב חזרת טחינה של אורלי פלאי ברונשטיין.צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קלזמן בישול:
5 דקותמה עושים עם הרוטב הזה?
מגישים כרוטב מקסים לטבילה לצד מגש ירקות טריים.
מכינים סלט כרוב אדום:
פורסים דק חצי כרוב סגול. מוסיפים שלוש כפות מיץ לימון ו-1/4 כוס רוטב, מערבבים ומשהים 10 דקות להיטמעות הטעמים.
מכינים אנטיפסטי סלק בתנור עם תימין ושמן זית:
חוצים סלקים או חותכים לרבעים (בהתאם לגודל), מתבלים בשמן זית, תימין, מלח ופלפל שחור וצולים 40 דקות ב-200 מעלות. יוצקים את הרוטב על הסלקים בעודם חמים ומגישים.
רכיבים
1/2 כוס טחינה גולמית
2-3 כפות רוטב חזרת סגולה
מלח
הוראות הכנה
מערבבים טחינה עם שתי כפות חזרת סגולה ומלח. טועמים ומוסיפים חזרת עד למידת החריפות הרצויה.
שומרים בצנצנת שבועיים.