רוטב חזרת-טחינה גאוני וקל באופן פלילי

פטנט מבריק שנותן את הצבע העמוק ואת הטעם המיוחד של הסלק מבלי ממש להשתמש בסלק, באמצעות שילוב בין טחינה לחזרת סגולה

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רוטב חזרת טחינה של אורלי פלאי ברונשטיין.
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
5 דקות

מה עושים עם הרוטב הזה?

מגישים כרוטב מקסים לטבילה לצד מגש ירקות טריים.

מכינים סלט כרוב אדום:

פורסים דק חצי כרוב סגול. מוסיפים שלוש כפות מיץ לימון ו-1/4 כוס רוטב, מערבבים ומשהים 10 דקות להיטמעות הטעמים.

מכינים אנטיפסטי סלק בתנור עם תימין ושמן זית:

חוצים סלקים או חותכים לרבעים (בהתאם לגודל), מתבלים בשמן זית, תימין, מלח ופלפל שחור וצולים 40 דקות ב-200 מעלות. יוצקים את הרוטב על הסלקים בעודם חמים ומגישים.

רכיבים

  • 1/2 כוס טחינה גולמית

  • 2-3 כפות רוטב חזרת סגולה

  • מלח

הוראות הכנה

מערבבים טחינה עם שתי כפות חזרת סגולה ומלח. טועמים ומוסיפים חזרת עד למידת החריפות הרצויה.

שומרים בצנצנת שבועיים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ