רוטב פירות מיובשים וזרעי חרדל

רוטב מתוק עם עוקצנות נעימה. מעולה חם וגם קר לצד בשרים, גבינות עזים ואפילו סתם ככה עם יוגורט וקצת אגוזים

נעם דקרס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נעם דקרס
רוטב פירות מיובשים וזרעי חרדל.צילום: shutterstock

רכיבים

  • 3-4 כפות שמן זית

  • 1 כף זרעי חרדל

  • 5 כוכבי אניס

  • 1 בצל יבש בינוני קצוץ דק

  • 1 שורש סלרי בינוני קצוץ דק

  • 2 שיני שום פרוסות דק

  • 150 גרם משמשים מיובשים, חתוכים גס

  • 150 גרם שזיפים מיובשים, חתוכים גס

  • 150 גרם תאנים מיובשות, חתוכות גס

  • 150 גרם תמרי מג'הול מגולענים, חתוכים גס

  • 2 כפות ג’ינג’ר קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

  • 3 כפות סילאן טבעי

  • מלח

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 4 גבעולי תימין (רק העלים)

הוראות הכנה

1. מחממים שמן זית בסיר נמוך ורחב ומטגנים זרעי חרדל וכוכבי אניס כשתי דקות על להבה בינונית עד שעולה ניחוח.

2. מוסיפים בצל, סלרי ושום ומאדים כחמש דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

3. יוצקים 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) מים ומביאים לרתיחה עדינה.

4. מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים ונוצר סירופ דליל. מסירים מהכיריים ומצננים.

5. הרוטב נשמר בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ