ממרח הפפרונטה של רומי

איחוד מרגש בין שניים מהממרחים האיטלקיים מהאהובים: תבשיל פפרונטה סיציליאני ופסטיק, ממרח פלפלים מאזור בארי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הפפרונטה של רומי.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
מנות:
צנצנת של 400 מ"ל
זמן בישול:
20 דקות

גיוונים: לממרח חלק טוחנים הכל במעבד מזון. לממרח חריף צולים יחד עם הפלפלים גם צ'ילי טרי ירוק או אדום.

3 דברים שאפשר לעשות עם פפרונטה:

1. מחממים פפרונטה במחבת (לא נותנים לה לבעבע — החומץ לא עומד טוב ברתיחה) ומגישים כתוספת לבשר או לדג.

2. מורחים על ברוסקטה ומוסיפים נתחי בשר קרים או ביצה עלומה.

3. הכי לא איטלקי, אבל מאוד מאוד טעים: מערבבים 6-7 כפות פפרונטה עם 3-4 כפות שמן ניטרלי ויוצקים מעל פרוסות תפוחי אדמה. אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים ומקבלים גוון שחום. 

רכיבים

  • 6-8 פלפלים בצבעים שונים נקיים מזרעים וקרומים וחתוכים לקוביות או לרצועות

  • 3-4 כפות שמן זית

  • מלח

  • 9 ענפי פטרוזיליה, רק העלים, קצוצים

  • 2 שיני שום פרוסות דק

  • 1 כף צלפים בחומץ

  • 1 כף חומץ בן יין

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. שמים פלפלים בתבנית, מזלפים עליהם שמן זית ומתבלים במלח. מערבבים.

3. אופים 15 דקות עד שהפלפלים מתרככים ומשחימים.

4. מערבבים את הפלפלים החמים עם פטרוזיליה, שום, צלפים וחומץ. טועמים וממליחים אם יש צורך. מעבירים לצנצנת ומכסים בשכבת שמן זית דקה לאיטום.

5. שומרים עד 10 ימים במקרר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ