ממרח פול ירוק עם בצלים ירוקים על הפלאנצ'ה

הממרח הזה מתפקד על תקן טחינה. הוא הולך טוב עם דגים וגם סתם כממרח לניגוב

תומר ניב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ממרח פול ירוק עם בצלים ירוקים על הפלאנצ'ה של תומר ניב.
תומר ניב
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
10 דקות

לבצל הירוק יש תכונה מדהימה - מכל הירקות הוא סופג את טעמי החריכה בצורה העוצמתית ביותר. אני מוסיף אותו לכל מנה שאני מעוניין להעניק לה ניחוח וטעם קלויים.

רכיבים

לממרח הפול הירוק:

  • 1 קילו פול טרי ללא התרמילים (אפשר גם מהקפאה)

  • צרור פטרוזיליה

  • 50 מ"ל ( 1/4 כוס פחות כף) מיץ לימון

  • 50 מ"ל ( 1/4 כוס פחות כף) שמן זית

  • מלח

לבצל הירוק:

  • 4 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) חתוך למקטעים באורך 4 ס"מ

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 כפות מיץ לימון

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הכנת ממרח הפול הירוק:

חולטים פול בשפע מים רותחים ארבע דקות ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

חולטים גם פטרוזיליה במי החליטה של הפול 10 שניות ומעבירים למי קרח.

טוחנים את הפול והפטרוזיליה במעבד מזון או בבלנדר עם מיץ לימון, שמן זית ו- 100 מ"ל ( 1/3 כוס + 1/2 1 כפות) מים קרים לקבלת ממרח במרקם של טחינה סמיכה. מתבלים במלח. שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.

הכנת הבצל הירוק החרוך:

מורחים את הממרח על צלחת הגשה.

מערבבים בצל ירוק עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

מלהיטים מחבת כבדה ומניחים בה את הבצל הירוק לצריבה של כמה שניות. מפזרים את הבצל על הממרח ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ