ממרח גזר ותבלינים מהיר
כשמוסיפים לגזר מבושל מבחר תבלינים כמו שום, פפריקה וכוסברה הוא הופך לממרח עשיר שישדרג כל כריך
אינס ינאי
אינס ינאי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קלזמן בישול:
30 דקותממרח גזר וקימל טחון של אינס ינאיצילום: בן יוסטר, סטיילינג: אלונה פלוסקי
רכיבים
4 גזר קלופים
1/4 כוס שמן קנולה
5 שיני שום כתושות או מגוררות
1 כף כוסברה יבשה
1 כף קימל טחון
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
1/2 כפית מלח
3 כפות מיץ לימון סחוט
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
הוראות הכנה
מבשלים את הגזרים במים חמים עד שהם רכים ומסננים.
מחממים שמן במחבת ומטגנים שום ותבלינים יבשים תוך כדי ערבוב כ־1/2 דקה.
טוחנים במעבד מזון בפולסים את הגזרים עם התבלינים ומיץ הלימון עד לקבלת ממרח אחיד. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים. מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר.