ריבת תאנים שלמות, עלי דפנה ודבש

אפשר לערום אותה על לחם או להניח מעל פרוסה דקיקה של גבינה כחולה ולהתעלף מעונג. אפשר גם להשתמש בה כמרינדה ורוטב לבשר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריבת תאנים שלמות, עלי דפנה ודבש של ניר דודק. סטיילינג: רותם ניר (
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
שעה

שימו לב שזמן הבישול ארוך יותר מאשר ביתר הריבות, מכיוון שהתאנים שלמות ומכילות פחות פקטין.

רכיבים

  • 1 קילו (22-24 יחידות) תאנים שלמות מחוררות בכמה מקומות בסכין (כדי שהסירופ יחדור פנימה)

  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר

  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) דבש

  • 1/4 כוס מיץ לימון

  • 8 עלי דפנה

הוראות הכנה

1. שמים את כל החומרים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה עד שהריבה מגיעה ל-105 מעלות (כשעה). מדי פעם מערבבים ומסירים קצף.

2. מניחים לכמה דקות, מסירים את יתר הקצף ומעבירים לצנצנת.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ