ריבת תאנים שלמות, עלי דפנה ודבש
אפשר לערום אותה על לחם או להניח מעל פרוסה דקיקה של גבינה כחולה ולהתעלף מעונג. אפשר גם להשתמש בה כמרינדה ורוטב לבשר
ניר דודק

ריבת תאנים שלמות, עלי דפנה ודבש של ניר דודק. סטיילינג: רותם ניר (צילום: רונן מנגן)
ניר דודק
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קלזמן בישול:
שעהשימו לב שזמן הבישול ארוך יותר מאשר ביתר הריבות, מכיוון שהתאנים שלמות ומכילות פחות פקטין.
רכיבים
1 קילו (22-24 יחידות) תאנים שלמות מחוררות בכמה מקומות בסכין (כדי שהסירופ יחדור פנימה)
400 גרם (2 כוסות) סוכר
100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) דבש
1/4 כוס מיץ לימון
8 עלי דפנה
הוראות הכנה
1. שמים את כל החומרים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה עד שהריבה מגיעה ל-105 מעלות (כשעה). מדי פעם מערבבים ומסירים קצף.
2. מניחים לכמה דקות, מסירים את יתר הקצף ומעבירים לצנצנת.