מרקחת נקטרינות עם גרניום לימוני

מרקחת ארומטית במיוחד. את הגרניום הלימוני, אפשר לקנות במשתלה. מי שלא אוהב יכול להחליף אותו במקל וניל פרוס דק, קליפת תפוז או מי ורדים

ניר דודק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ניר דודק
מרקחת נקטרינות עם גרניום לימוני של ניר דודק. סטיילינג: רותם ניר (צילום: רונן מנגן

רכיבים

  • ½1 ק"ג (כ-9 פירות) נקטרינות כתומות (אפשר גם אפרסקים)

  • 8 עלי גרניום לימוני

  • 800 גרם (4 כוסות) סוכר

  • 1/2 כוס מיץ לימון

הוראות הכנה

1. מכינים קערה עם מים קרים (או מי קרח).
2. ממלאים מים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. חולטים נקטרינות כ-10 דקות עד שהקליפה נפרדת מעט מהבשר. מעבירים לקערה ומצננים. קולפים את הנקטרינות, חוצים ונפטרים מהגלעינים.
3. שמים את הנקטרינות בסיר עם יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה עד שהריבה מגיעה ל-105 מעלות (כ-25 דקות). מדי פעם מערבבים ומסירים קצף.
4. מעבירים לצנצנות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ