מטבל ארטישוק עם יוגורט, שום ותימין
למטבל הזה יש מרקם סמיך שקצת מזכיר פירה, אבל טעמו רענן ולימוני. מגישים לצד דגים או פירות ים צרובים על הגריל
מיכל מוזס

מטבל ארטישוק עם יוגורט, שום ותימין.צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
מיכל מוזס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
15דקותגיוון:
מחליפים את תפוח האדמה ב-150 גרם שעועית לבנה מעובדת למחית.
רכיבים
1 תפוח אדמה בינוני מזן שמתאים לפירה
5 תחתיות ארטישוק מבושלות
2 כפות שמן זית
5 כפות יוגורט
1 שן שום כתושה
2 ענפי תימין מופרדים לעלים
1/2 כפית לימון כבוש קצוץ דק
1-2 כפיות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
1. מבשלים תפוח אדמה קלוף במים מומלחים קלות עד שהוא רך לגמרי. מועכים לפירה ומצננים לטמפרטורת החדר.
2. שמים תחתיות ארטישוק עם שמן זית, יוגורט, שום, תימין, לימון כבוש וכפית מיץ לימון במעבד מזון ומעבדים למחית. מוסיפים את מחית תפוח האדמה, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ובעוד מיץ לימון לפי הטעם. שומרים במקרר עד שלושה ימים.