הבצק המושלם לקיש של שבועות

שנים רבות של ניסיונות הובילו למציאת המתכון לבצק פריך מושלם, שקל להכין ואין מתאים ממנו לקישים, טארטים ושאר מאפים של שבועות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

לפני הרבה שנים, בעת לימודי ב"קורדון בלו" בפריז, למדתי את רזי הכנת הבצק הפריך הצרפתי הקלאסי. הצרפתים, אומני הפטיסרי המהוללים, מתייחסים למלאכת הכנתו בכובד ראש, כמעט כמו רוקחים במעבדה מדויקת וחסרת פשרות.

בראש וראשונה, כל חומרי הגלם — קמח, חמאה, מים וביצים — שמורים במקרר עד ההכנה. את קערת הערבול הם מקפיאים ואת הידיים שוטפים במי קרח. וזאת למה? משום שהבצק מכיל כמות גדולה של חמאה, ואבוי אם היא תימס בעת הכנת הבצק. חמאה מצוננת תבטיח בצק דק ופריך לעילא.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ