מתכון: עוגת שמנת ופירורים משוישת בתותים

פסים של רוטב תות אדום מוסיפים טעם ויופי לעוגה קלאסית. כדאי להכין את העוגה יום מראש, כדי לאפשר לה להתייצב

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שמנת פירורים
דורעם גונט

חומרים (לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ):

לבצק:

175 גרם (כוס ורבע) קמח תופח

100 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתית

1 ביצה

למילוי:

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה להקצפה

1/2 כוס סוכר

750 מ"ל (3 גביעים) שמנת חמוצה 15% שומן

קליפה מגוררת דק מחצי לימון

לרוטב תות:

250 גרם תותים

1 כפית מיץ לימון

1/4 כוס סוכר

הכנה:

מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים (במעבד מזון, במיקסר או ביד), רק עד לקבלת בצק. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים בה, בידיים, 2/3 מהבצק. את 1/3 הבצק הנותר משטחים לעובי של כ-1 ס"מ על נייר אפייה, הצורה אינה חשובה. אופים את שני חלקי הבצק בחום של 190 מעלות, עד להזהבה (25-30 דקות), ואז מצננים. את הבצק שנאפה מחוץ לתבנית מפוררים בידיים לתוך קערה.

מכינים את מילוי השמנת: מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקפלים פנימה את השמנת החמוצה וקליפת הלימון המגוררת.

מכינים את רוטב התות: במעבד מזון קטן טוחנים את כל החומרים.

שופכים מחצית מרוטב התות על השמנת. מערבבים בשתיים-שלוש תנועות מרית ולא יותר, כדי ליצור פסי תות בתוך השמנת. שופכים את השמנת על הבסיס האפוי, ומעליה את יתרת התות, ושוב מערבבים בתנועות בודדות בלבד במרית. מפזרים את פירורי הבצק מעל השמנת.

מעבירים את העוגה להתייצבות של 24 שעות במקרר, ורק אז מעבירים סכין חדה סביב העוגה כדי לשחרר אותה מהתבנית הקפיצית. אפשרות אחרת היא להעביר את העוגה להקפאה, וכשהיא קפואה לחמם את הדפנות החיצוניות במייבש שיער ואז לשחרר את העוגה מהתבנית. אם מקפיאים את העוגה, חשוב להפשיר אותה לגמרי במקרר לפני ההגשה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ