בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת שמנת ופירורים משוישת בתותים

פסים של רוטב תות אדום מוסיפים טעם ויופי לעוגה קלאסית. כדאי להכין את העוגה יום מראש, כדי לאפשר לה להתייצב

תגובות

חומרים (לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ):

לבצק:

175 גרם (כוס ורבע) קמח תופח

100 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתית

1 ביצה

למילוי:

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה להקצפה

1/2 כוס סוכר

750 מ"ל (3 גביעים) שמנת חמוצה 15% שומן

קליפה מגוררת דק מחצי לימון

לרוטב תות:

250 גרם תותים

1 כפית מיץ לימון

1/4 כוס סוכר

הכנה:

עוגת שמנת פירורים
דורעם גונט

מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים (במעבד מזון, במיקסר או ביד), רק עד לקבלת בצק. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים בה, בידיים, 2/3 מהבצק. את 1/3 הבצק הנותר משטחים לעובי של כ-1 ס"מ על נייר אפייה, הצורה אינה חשובה. אופים את שני חלקי הבצק בחום של 190 מעלות, עד להזהבה (25-30 דקות), ואז מצננים. את הבצק שנאפה מחוץ לתבנית מפוררים בידיים לתוך קערה.

מכינים את מילוי השמנת: מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקפלים פנימה את השמנת החמוצה וקליפת הלימון המגוררת.

מכינים את רוטב התות: במעבד מזון קטן טוחנים את כל החומרים.

שופכים מחצית מרוטב התות על השמנת. מערבבים בשתיים-שלוש תנועות מרית ולא יותר, כדי ליצור פסי תות בתוך השמנת. שופכים את השמנת על הבסיס האפוי, ומעליה את יתרת התות, ושוב מערבבים בתנועות בודדות בלבד במרית. מפזרים את פירורי הבצק מעל השמנת.

מעבירים את העוגה להתייצבות של 24 שעות במקרר, ורק אז מעבירים סכין חדה סביב העוגה כדי לשחרר אותה מהתבנית הקפיצית. אפשרות אחרת היא להעביר את העוגה להקפאה, וכשהיא קפואה לחמם את הדפנות החיצוניות במייבש שיער ואז לשחרר את העוגה מהתבנית. אם מקפיאים את העוגה, חשוב להפשיר אותה לגמרי במקרר לפני ההגשה.

 

 




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו