עוגת גבינה של נעמה בצלאל - מתכונים לשבועות - הארץ

עוגת גבינה של נעמה בצלאל

המתכון לעוגה מגיע מסבתי, שעלתה ארצה בשנות ה-50 ולמדה להכין את העוגה מחברה שנחשבה ותיקה בארץ. המתכון התגלה כמוצלח ועבר מדור לדור, לאמי ואלי

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עוגת גבינה
עוגת גבינהצילום: אסף עברון
נעמה בצלאל

המתכון לעוגה מגיע מסבתי, שעלתה ארצה בשנות ה-50 ולמדה להכין את העוגה מחברה שנחשבה ותיקה בארץ. המתכון התגלה כמוצלח ועבר מדור לדור, לאמי ואלי.

זהו מתכון נוסטלגי שמתקשר אצלי עם העיסוק בתקופה הזאת, שניכר בעבודותי. המרקם של העוגה עדין ונמס בפה ומיד מעלה בי ניחוחות של בית סבתא ובית אמא.

חומרים:

150 גרם ביסקוויט פתי-בר

50 גרם חמאה מומסת

למילוי:

3 חלמונים

כוס סוכר

2 כפות שמנת רגילה

500 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינה לבנה 5%

2 כפות אבקת פודינג וניל או קורנפלור

קליפה מגוררת מלימון אחד

תמצית וניל לפי הטעם

לציפוי:

3 חלבונים

כוס סוכר

הכנה:

1. לרסק את הביסקוויטים במערבל מזון (כגון מג'ימיקס) ולהוסיף את החמאה.

2. לשטח את התערובת בתבנית ולאפות כ-15 דקות בחום של 180 מעלות.

3. לערבב את כל חומרי המילוי עד לקבלת מרקם אחיד ולשטח על התחתית האפויה.

4. להקציף את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף נוקשה. למרוח על הגבינה ולאפות ב-180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.

מומלץ להשתמש בתבנית חסינת אש בגודל 30x20 או בתבנית עגולה שאפשר להגיש בה את העוגה.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ