בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שכבות של אושר: צעד אחר צעד בדרך ללזניה המושלמת

השף-קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה (מקונדיטוריית ביסקוטי) שברו את הראש איך לשדרג את הלזניות השגרתיות לקראת שבועות ואפילו הכינו אחת ללא גלוטן

22תגובות
תומר אפלבאום

התפשטות האימפריה הרומית סייעה בידי הלזניה לנדוד מאיטליה אל רחבי העולם ולקבל בכל מקום פרשנות מקומית מעט שונה, בעיקר בתחום המילויים. הקלאסיקה האיטלקית דוגלת בבשר טחון, גבינה ורוטב עגבניות בין שכבות של פסטה ומוצרלה דביקה ממעל, בפועל – אין גבול כמעט למה שאפשר לשים בלזניה, בשבועות או כך סתם לארוחת ערב כיפית.

על אף שזה נראה קל להכנה או מרושל בכוונה, צריך לזכור שסוד הקסם של לזניה טובה טמון בכמה פרמטרים: רוטב במידה מדויקת אחרת מתקבלת עיסה של דפי פסטה, גבינות ועגבניות. גם זמן האפייה שמשפיע על מידת העשייה של דפי הלזניה יעזור לעבור את הגבול הדק בין קשים מדי לרכים יתר על המידה. והכי חשוב, גם אם עוקבים צעד אחר צעד בהוראות ההכנה, לזניה טובה מתחילה בכלל ברטבים.

מתכון לרוטב עגבניות ללזניה

חומרים:

1 קופסה גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות – רצוי של mutti

1 בצל

4 שיני שום

5 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

10 עלי בזיליקום טרי

10 עלי אורגנו טריים

ההכנה:

מטגנים את השום והבצל בשמן זית עד הזהבה.
מוסיפים את העגבניות, המלח, הסוכר והפלפל שחור.
מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור על אש קטנה מאד 20 דקות.
מוסיפים את עלי הבזיליקום והאורגנו, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות.

מתכון לרוטב הבשמל

חומרים:

100 גרם חמאה

100 גרם קמח

1 ליטר חלב

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית פלפל שחור

ההכנה:

ממיסים את החמאה והקמח על אש קטנה, ומערבבים עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את החלב וטורפים בעזרת מטרפה 5-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים את התבלינים.

תומר אפלבאום

מתכון ללזניה קלאסית

(תבנית 25*35)

חומרים:

9 עלי לזניה

רוטב עגבניות (ראו מתכון)

רוטב בשמל (ראו מתכון)

350 גרם מוצרלה מגורדת/פרוסה דק

100 גרם פרמז'ן

ההכנה:

מורחים על בסיס התבנית 3-4 כפות רוטב עגבניות
מסדרים 3 דפי לזניה על הרוטב עגבניות
מורחים שכבה נדיבה של רוטב עגבניות
מפזרים שליש מכמות כל אחת מהגבינות
מורחים שכבה של בשמל
חוזרים על שלבים 2-5 עוד פעמיים

אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות 30-35 דקות עד שהחלק העליון מתייצב.

תומר אפלבאום

מתכון ללזניה תרד וריקוטה

(תבנית 25*35)

חומרים:

9 עלי לזניה

מלית תרד וריקוטה (ראה מתכון)

רוטב בשמל (לפי המתכון למעלה)

100 גרם פרמז'ן מגוררת

100 גרם מוצרלה

ההכנה:

מורחים על בסיס התבנית 3-4 כפות רוטב בשמל
מסדרים 3 דפי לזניה על הרוטב בשמל
מורחים שכבה נדיבה של רוטב בשמל (שליש מהכמות)
מפזרים שליש מכמות המלית תרד והגבינות
חוזרים על שלבים 2-4 עוד פעמיים

אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות 30-35 דקות עד שהחלק העליון מתייצב

מתכון למלית תרד וריקוטה

חומרים:

1 ק"ג תרד שטוף

2 שיני שום כתושות

קורט מלח

קורט פלפל

1 כף שמן זית

250 גרם ריקוטה

ההכנה:

מאדים תרד עם שום, שמן זית, מלח ופלפל במחבת מכוסה. לא יותר מ 5 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו ומפריש נוזלים.
מסננים ומקררים את המלית.
מערבבים את התרד עם הריקוטה לקבלת מסה אחידה.

תומר אפלבאום

מתכון ללזניה ללא גלוטן עם פטריות ביין לבן

(תבנית 25*35)

חומרים:

9 עלי לזניה ללא גלוטן (ניתן לרכוש בכל חנות מתמחה)

רוטב פטריות ויין אדום (מתכון בהמשך)

100 גרם פרמז'ן מגוררת

100 גרם מוצרלה

ההכנה:

מורחים על בסיס התבנית 3-4 כפות רוטב עגבניות ופטריות.
מסדרים 3 דפי לזניה ללא גלוטן על הרוטב עגבניות ופטריות.
מורחים שכבה נדיבה של רוטב עגבניות ופטריות.
מפזרים שליש מכמות כל אחת מהגבינות.
מורחים שכבה של בשמל ללא גלוטן.
חוזרים על שלבים 2-5 עוד פעמיים.

אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות 30-35 דקות עד שהחלק העליון מתייצב.

מתכון לרוטב עגבניות, פטריות ויין אדום

חומרים:

5 כפות שמן זית

1 בצל

2 גבעולי טימין

4 שיני שום

1 כפית מלח

1/2  כוס יין אדום

1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)- עדיף mutti

1 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

10 עלי בזיליקום טרי

10 עלי אורגנו טריים

500 גרם פטריות שמפיניון

ההכנה:

מטגנים את השום והבצל בשמן זית עד הזהבה.
מוסיפים את הפטריות הטימין והמלח, וממשיכים לטגן עוד 5 דקות עד אידוי נוזלי הפטריות.
מוסיפים חצי כוס יין אדום ומאדים את הנוזלים עוד 5 דקות או עד אידוי מלא.
מוסיפים את העגבניות, הסוכר והפלפל שחור.
מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור על אש קטנה מאד 20 דקות.
מוסיפים את עלי הבזיליקום והאורגנו, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות.

מתכון לרוטב בשמל ללא גלוטן

חומרים:

100 גרם חמאה

2 כפות קורנפלור

1 ליטר חלב

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית פלפל שחור

ההכנה:

מערבבים את הקורנפלור עם כוס חלב.
מביאים את החמאה ויתרת החלב לסף רתיחה.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתערובת החלב והחמאה ומערבבים עם מטרפה על אש קטנה 3-5 דקות עד להסמכה.
מורידים מן האש.
מוסיפים את התבלינים.

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו