בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

להתפרע בעדינות: מתכונים לארוחת שבועות קלילה

מי אמר שארוחות החג חייבות להיות מלאות בבשמל, גבינות שמנות ופסטות? השף חביב משה השף מציע שש מנות קלילות מהראשונה ועד לקינוח

תגובות

אחת המכות הידועות של החגים היא כמות האוכל הבלתי נדלית ובשבועות ריבוי הגבינות השמנות, הפסטות והרטבים השמנים עשויים לתסכל כל חובב אוכל. השף חביב משה מציע להפסיק עם טירוף המנות הכבדות ולחגוג עם ארוחה קלילה שמורכבת מגבינות רזות יחסית והרבה מאוד דגים.

דודו בכר

מתכון לסביצ'ה לוקוס עשבי תיבול וירקות

מרכיבים ל- 4 סועדים:

200 גרם פילה לוקוס נקי וטרי חתוך לקוביות

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

1/3 צרור כוסברה קצוץ דק

2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

מיץ מלימון 1

2 כפות שמן זית

קורט מלח

1 קופסת לבנה 5% (250 גרם)

ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הסביצ'ה בקערה
במידת הצורך מתקנים תיבול.
על צלחת ההגשה מורחים את הלבנה ומסדרים מעל את הסביצ'ה.

עלי גפן במילוי של טרטר מוסר ים על מצע קרם יוגורט

דודו בכר

מרכיבים ל-4 סועדים:

200 גרם מוסר ים טרי חתוך לקוביות קטנות (חיתוך טרטר)

20 עלי גפן חלוטים

2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות

1/2 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות

1/3 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

מיץ מלימון 1

2 כפות שמן זית

קורט מלח

מרכיבי מצע הקרם יוגורט:

1 גביע יוגורט רזה

1 שן שום קצוצה דק

מיץ מחצי לימון

זרעי עגבנייה מ- 6 עגבניות

קורט מלח

ההכנה:

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטרטר למעט עלי הגפן ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
פורסים את עלי הגפן על משטח העבודה, ממלאים בטרטר מגלגלים ומניחים בצד
מערבבים בקערה את כל מרכיבי היוגורט היטב עד לקבלת קרם אחיד.
מניחים את עלי הגפן הממולאים על צלחת הגשה ומעל מזלפים את היוגורט.

מתכון לפילה אנדיב במילוי סלמון וענבים ירוקים עם רוטב של אננס ויוזו

דודו בכר

מרכיבים ל-4 סועדים:

200 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות

20 עלי אנדיב מופרדים

1/2 פלפל חריף חתוך לרצועות

6 בצלי שאלוט פרוסים דק

20 ענבים חצויים

מיץ מלימון 1

2 כפות שמן זית

קורט מלח

מרכיבי הרוטב:

1 אננס גדול חתוך לקוביות

3 כפות יוזו או ליים או מנדרינה

3 כפות אבקת סוכר

ההכנה:

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטרטר למעט עלי האנדיב.
ממלאים את עלי האנדיב בטרטר.
טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד ונוזלי.
בצלחת הגשה מזלפים את הרוטב ומסדרים מעל את עלי האנדיב.

מתכון לפסיפס קפרזה

דודו בכר

מרכיבים ל-4 סועדים:

16 עגבניות  כל אחת חתוכה לריבוע

8 כדורי מוצרלה חתוכים למרובעים (אותו גודל של ריבועי העגבניות)

20 עלי בזיליקום

1 פלפל חריף חתוך דק

4 כפות שמן זית איכותי

בלסמי מצומצם (לזילוף לפני הגשה)

מיץ מלימון 1

קורט מלח

ההכנה:

צולים על מחבת את ריבועי העגבניות מכל הכיוונים עד להשחמה ומקררים.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט חומץ הבלסמי והבזיליקום.
מסדרים בצלחת הגשה  את ריבועי העגבניות וריבועי המוצרלה בצורת פסיפס, מניחים מעל את עלי הבזיליקום ומלמעלה מזלפים את הבלסמי המצומצם.

מתכון לפילה מוסר ים עם סלט מלפפונים וג'ינג'ר אסייתי

דודו בכר

מרכיבים ל-4 סועדים:

4 נתחים של מוסר ים טרי במשקל 200 גרם ללא עור ועצמות

8 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

חופן בוטנים מלוחים קצוצים דק

חופן ג'ינג'ר כבוש קצוץ דק

1/2 צרור כוסברה קצוצה דק

קורט מלח

1 כף שמן זית

מרכיבי הרוטב:

6 כפות סויה

3 כפות מיץ לימון

3 כפות סילאן

ההכנה:

מתבלים את נתחי הדג במלח וצולים קלות כ- 2 דקות לכל צד על מחבת עם מעט שמן זית, משלימים את צליית הדגים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 7 דקות.
שמים בקערה את המלפפונים, הבוטנים, הג'ינג'ר והכוסברה מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
על כל צלחת הגשה מניחים נתח של דג ולידו מניחים את הסלט.

קינוח: מרק טפיוקה עם פרי טרופי

דודו בכר

מרכיבים ל-4 סועדים:

1 כוס טפיוקה

3/4 כוס סוכר

2 קופסאות חלב קוקוס

20 עלי בזיליקום קצוצים דק

1 אננס גדול חתוך לקוביות

1 כוס שבבי קוקוס קלוי

ההכנה:

מרתיחים בסיר גדול 2 ליטר מים, מבשלים את הטפיוקה תוך ערבוב מתמיד למשך כ- 10 דקות או עד שכדורי הטפיוקה הופכים שקופים, מסננים ומעבירים למי קרח.
מחממים בסיר את חלב הקוקוס, מוסיפים סוכר, מביאים לרתיחה, מצמצמים מעט, מסירים מהאש ומעבירים למקרר לכ- 4 שעות.
מערבבים את פניני הטפיוקה עם מרק הקוקוס שהכנו, הבזיליקום והפירות
יוצקים את מרק בטפיוקה והפירות שיתקבל לתוך כוסות אישיות ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו