בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

ארוחת שבועות של השף אביב משה

השף אביב משה מהמסעדות מסה וקוואטרו חוזר לחג שבועות של ילדותו ומכין ארוחת חג כמו אצל אימא. בתפריט: קבב דגים חריף, ציזיקי כורדי, קאדה - מאפה גבינות כורדי ומקנח בעוגת גבינה של אימא

2תגובות

לרגל חג השבועות, השף אביב משה בחר לשתף בכמה מתכונים בהשראת טעמים מבית ילדותו 'מנות בטעם של פעם': "כילד, תמיד ציפיתי לחג השבועות, יום המים המסורתי בירושלים, האווירה הייחודית וההכנות לקראת החג. אני זוכר את הנסיעה לסבתא לאסוף את הקאדה- המאפה הכורדי שאין חג שבועות בלעדיו. סבתי וחברותיה נהגו לשבת לפני החג מחוץ לבניין ולהכין יחד את הקאדה המסורתי בסיר מיוחד. כל נכד היה אוסף לחמים בנייר כסף לפי כמות הנפשות במשפחה. וכמובן הג'אג'יק המתובל, עוד טעם נרכש מבית סבתי. בנוסף, בחרתי בקציצות דגים בצורת קבב ובחמאת אריסה- תיבול מוכר מבית אמי. מנה עבור חוגגי שבועות שלא אוכלים את ארוחת החג רק על בסיס גבינות. וכמובן קינוח קלאסי ומתבקש- "עוגת הגבינה של אמא", שבכלל מורכבת משני מתכונים.

 מתכון לקבב דגים ברוטב של אריסה וחמאה

קבב דגים ואריסה
תומר אפלבאום

מתכון לג'אג'יק (הצזיקי הכורדי)

צזיקי כורדי
תומר אפלבאום

מתכון לקאדה

קאדה
תומר אפלבאום

מתכון לעוגת גבינה של אמא

עוגת גבינה
תומר אפלבאום

למתכונים מומלצים לארוחת חג השבועות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו