שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכונים

ארוחת שבועות של השף אביב משה

השף אביב משה מהמסעדות מסה וקוואטרו חוזר לחג שבועות של ילדותו ומכין ארוחת חג כמו אצל אימא. בתפריט: קבב דגים חריף, ציזיקי כורדי, קאדה - מאפה גבינות כורדי ומקנח בעוגת גבינה של אימא

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אביב משה, שף אורח

לרגל חג השבועות, השף אביב משה בחר לשתף בכמה מתכונים בהשראת טעמים מבית ילדותו 'מנות בטעם של פעם': "כילד, תמיד ציפיתי לחג השבועות, יום המים המסורתי בירושלים, האווירה הייחודית וההכנות לקראת החג. אני זוכר את הנסיעה לסבתא לאסוף את הקאדה- המאפה הכורדי שאין חג שבועות בלעדיו. סבתי וחברותיה נהגו לשבת לפני החג מחוץ לבניין ולהכין יחד את הקאדה המסורתי בסיר מיוחד. כל נכד היה אוסף לחמים בנייר כסף לפי כמות הנפשות במשפחה. וכמובן הג'אג'יק המתובל, עוד טעם נרכש מבית סבתי. בנוסף, בחרתי בקציצות דגים בצורת קבב ובחמאת אריסה- תיבול מוכר מבית אמי. מנה עבור חוגגי שבועות שלא אוכלים את ארוחת החג רק על בסיס גבינות. וכמובן קינוח קלאסי ומתבקש- "עוגת הגבינה של אמא", שבכלל מורכבת משני מתכונים.

 מתכון לקבב דגים ברוטב של אריסה וחמאה

קבב דגים ואריסה
צילום: תומר אפלבאום

מתכון לג'אג'יק (הצזיקי הכורדי)

צזיקי כורדי
צילום: תומר אפלבאום

מתכון לקאדה

קאדה
צילום: תומר אפלבאום

מתכון לעוגת גבינה של אמא

עוגת גבינה
צילום: תומר אפלבאום

למתכונים מומלצים לארוחת חג השבועות

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ