בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

שבועות לטבעונים: ארוחה שלמה בלי טיפת גבינה

מה אוכלים הטבעונים בשבועות? ובכן, עוגת גבינה, בלינצ'ס ואפילו קרם ברולה והכל ללא חלב, ביצים ודבש. שף מאיר רוזנברג מציע ארוחה שלמה מהמנה הראשונה ועד לקינוחים

8תגובות
יגאל לוי

חג שבועות ידוע כשעתם הגדולה של מוצרי החלב, אך אפשר להתווכח מעכשיו ועד החג הבא עד כמה המחלבות הומאניות, אם נועדנו לצרוך חלב ואם זה בריא או לא לשתות אותו. כך או כך, בין אם אתם טבעונים או שהינכם מארחים טבעונים לחג– כבר לא צריך להיבהל ולשבור את הראש מה לבשל. למעשה, עם ההיצע הרחב הקיים היום, ניתן בקלות להמיר את המוצרים בתחליפים מן הצומח. כך למשל, במקום להשתמש בחלב פרה נשתמש בחלב סויה או במשקאות על בסיס אורז/ שקדים או שיבולת שועל, במקום גבינות רכות/קשות נשתמש בטופו מתובל, שמנת מהחי בשמנת צמחית או בחלב קוקוס.

למתכונים מומלצים לארוחת חג השבועות

לפניכם הצעה לארוחה מלאה – מהמנות הראשונות למרכז השולחן ועד לקינוח, והכל – הכל טבעוני.

מאיר רוזנברג

מתכון ללביבות כרובית

חומרים:

1 ק"ג כרובית

2 גזר

1 עגבנייה קצוצה

1 צרור פטרוזיליה

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פירורי לחם

1 כוס קמח תופח

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

1 כפית קארי

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית אגוז מוסקט

ההכנה:

קוצצים את הכרובית וחולטים אותה כ- 5 דקות במים רותחים עד חצי ריכוך.

את הגזר מגרדים בפומפייה.

מערבבים את כל החומרים יחד.

מסדרים תבנית עם ניר פרגמנט, על הניר יוצקים את הכרובית בצורת לביבות בקוטר של 5 ס"מ.

מחמים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ- 20 דקות.

מאיר רוזנברג

סלט קינואה שחורה עם עדשים ירוקים ירקות ונגיעות של טחינה

חומרים:

1 כוס קינואה שחורה

1 כוס עדשים ירוקים

1 בצל ירוק

2 גבעולי סלרי

5 צנוניות

1/4 כוס טחינה

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

1/4 כוס מיץ לימון טרי

ההכנה:

מבשלים את הקינואה 5 דקות במים רותחים, מסננים ומקררים.

מבשלים את העדשים 20 דקות במים רותחים, מסננים ומקררים.

חותכים את הצנוניות לטבעות, את הבצל קוצצים גס, את הסלרי קוצצים.

מערבבים את כל החומרים עם השמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל ויוצקים מעל הסלט      נגיעות של טחינה.

יגאל לוי

עוגת "גבינה פירורים"

חומרים למלית:

500 גרם ממרח טופו

250 סמ"ק קרם קוקוס

250 סמ"ק שמנת צמחית מתוקה

2 חבילות פודינג ווניל

3 כפות סוכר

1 כף גרידת לימון

חומרים לפירורים:

1 כוס קמח

2 כפות אגוזים טחונים

2 כפות סוכר חום

60 סמ"ק שמן

ההכנה:

מערבבים היטיב את כול חומרי המלית, עד לקבלת מרקם אחיד.

מערבבים את חומרי הפירורים עד לקבלת בצק אחיד.

מחלקים את הבצק. 2/3 מהבצק משטחים בתבנית עגולה.

את הבצק אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ- 10 דקות ולאחר מקררים אותו.

את השליש הנותר אופים במקביל ולאחר שהוא מתקרר, מפוררים את הבצק ביד או בעזרת בלנדר.

את מלית בוזקים מעל תחתית הבצק ועל המלית מפזרים את פירורי הבצק

מכניסים למקרר לפחות ל – 5 שעות או שעה למקפיא.

יגאל לוי

בלינצ'ס טבעוני

חומרים לבלילה:

2 כוסות קמח

1 חבילה אבקת אפייה

2 כפות סוכר

2 כפות שמן

1.5 כוסות מים

1 כוס חלב סויה

חומרים למלית:

400 גרם ממרח טופו

4 כפות אגוזים קצוצים

4 כפות חמוציות

3 כפות סילאן

200 גרם מרגרינה

200 גרם שוקולד מריר

ההכנה:

מערבבים את כול חומרי הבלילה ונותנים למסה "לנוח" כ- 10 דקות (אם המסה לא מספיק דלילה ניתן להוסיף מעט מים).

ממיסים מעט מרגרינה במחבת (רצוי מחבת טפלון).

בוזקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת ויוצרים שכבה דקה מאוד של המסה.

כאשר הבלילה מקבלת צבע חום (בערך דקה), הופכים את הבלינצ'ס לצד השני ומבשלים עד לקבלת צבע זהוב.

מערבבים את כל חומרי המלית.

לאחר שהבלינצ'ס קר, מניחים את המלית במרכז הבלינצ'ס, מקפלים משני צדדיו ומגלגלים.

בהגשה ניתן לגרד שוקולד מריר מעל הבלינצ'ס.

יגאל לוי

קרם ברולה על בסיס טבעוני

חומרים ל – 5 מנות:

600 סמ"ק חלב קוקוס

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף קורנפלור

1/4 כוס מים

2 כפות סוכר חום

ההכנה:

מבשלים על חום נמוך את חלב הקוקוס עם הסוכר (1/2 כוס) ותמצית הווניל.

לאחר רתיחה ממשיכים בישול על חום נמוך עוד 3 דקות.

מערבבים את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים קרים ומוזגים לחלב קוקוס הרותח, מערבבים ולאחר רתיחה מכבים את האש.

מוזגים את הרוטב לקערות קטנות (רצוי מחרס) ומקררים עד לקבלת מרקם קשה.

מפזרים את הסוכר החום בכל קערה ובעזרת ברנר ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל.

מקררים ומגשים.

___

השף מאיר רוזנברג הוא שף מלון רימונים גלי כנרת

למתכונים מומלצים לארוחת חג השבועות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו