ארוחת שבועות: מהמנה הראשונה ועד הקינוח

חמש מנות מפנקות לארוחת שבועות: מרק יוגורט, לזניה גבינות חלומית, סלמון בעשבי תיבול, סלט סלק מוצלח וטירמיסו אלוהי לקינוח. מנות לערב חג של השף יוחנן ברנשטיין מהבית האוכל יוחנן

יוחנן ברנשטיין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

יש אנשים שטוענים כי בשבועות יש את האוכל הכי טוב בשנה. אני יכול להבין אותם. יש בחג הזה הזדמנות מעולה למלא את השולחן בסלטים ואיש לא יגיד על כך דבר, וכך גם לגבי הפסטות שלרוב נשמרות לארוחות אמצע השבוע ופחות לאירועים מיוחדים ובכלל - חג שבועות הוא הזדמנות מצוינת לאוורר את המתכונים הצמחוניים, החגיגיים יותר, ששמרתם לעצמכם כל השנה ואף פעם לא הספקתם לעשות. בעיני, שבועות יותר מהכל הוא לא רק ההזדמנות לבשל ללא בשר ולהשתולל עם בצקים, גבינות שמנות והמון חמאה, אלא לציין את בואו של הקיץ. זו גם הסיבה שהמדיניות שלי היא להביא הפעם מתכונים שיכולים להתאים לכל ארוחה שתעשו הקיץ.

מתכון למרק יוגורט קר ומשובח

מרק יוגורט
צילום: בן יוסטר

מתכון לסלט סלק עם חיטה וגבינת רוקפור

סלט סלק חיטה ורוקפור
צילום: בן יוסטר

מתכון לסלמון בקראסט פרמזן ושקדים

סלמון בקראסט עשבי תיבול
צילום: בן יוסטר

מתכון ללזניה גבינות וירקות קלויים

לזניה ירקות קלויים
לזניה ירקות קלוייםצילום: בן יוסטר

מתכון לטירמיסו של פלורינה

טירמיסו של פלורינה
צילום: בן יוסטר

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ