גבינות ביתיות שאפשר להכין לבד בקלות ובזול

לקראת שבועות השף עומר אבישר ממסעדת קלארו החליט לוותר על קופסאות הגבינה הקנויות והיקרות, ולהביא שלושה מתכונים לגבינות בהכנה ביתית באפס מאמץ. בלי חומרים משמרים וללא מייצבים - גבינות טריות בקלי קלות לשבועות ולכל ימות השנה

עומר אבישר, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עומר אבישר, שף אורח

לא יודע מה אתכם, אבל בכל סיבוב בסופר קצת מרגיז לראות את מחירי הגבינות המופרכים. למה קופסה קטנה של לבנה עולה כל כך ביוקר? ועל קרם פרש וריקוטה אני בכלל לא מדבר. בחנות הנוחות שליד הבית שלי המחירים מאמירים כבר להרבה יותר בקלות. אם רק הייתם יודעים כמה קל, זול ופשוט להכין אותן בבית, האם עדיין תמשיכו לרכוש אותן? הנה שלוש הצעות לגבינות ביתיות לאימוץ לקראת חג השבועות ובכלל.

הכנת ריקוטה ביתית

במקור הפיקו את גבינת הריקוטה משאריות מי גבינה שנותרו מבישול גבינות. בשני מרכיבים פשוטים ומעט ופחות מחצי שעה של הכנה מתקבלת ריקוטה טרייה ועשירה שלא תוכלו להשיג בשום סופר.

צפו: כך תעשו אותה בבית

ריקוטה ביתית
ריקוטה ביתיתצילום: דודו בכר

הכנת גבינת קרם פרש ביתית

הקרם פרש הואבקרם עשיר וטעים המשמש בעיקר לקינוחים, רטבים ואפילו כממרח מעודן ללחמים ומאפים טריים.

צפו: כך תעשו אותה בבית

קרם פרש ביתי
קרם פרש ביתיצילום: דודו בכר

הכנת גבינת לבנה ביתית

לבנה היא לטעמי בכירת הגבינות הים תיכוניות הערביות העשויה מיוגורט. גם כאן ההכנה מהירה ופשוטה.

צפו: כך תעשו אותה בבית

מתכון לירקות קיץ על מצע לבנה ביתי

לבנה עם ירקות ירוקים
לבנה עם ירקות ירוקיםצילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ