גבינות ביתיות שאפשר להכין לבד בקלות ובזול
לקראת שבועות השף עומר אבישר ממסעדת קלארו החליט לוותר על קופסאות הגבינה הקנויות והיקרות, ולהביא שלושה מתכונים לגבינות בהכנה ביתית באפס מאמץ. בלי חומרים משמרים וללא מייצבים - גבינות טריות בקלי קלות לשבועות ולכל ימות השנה
לא יודע מה אתכם, אבל בכל סיבוב בסופר קצת מרגיז לראות את מחירי הגבינות המופרכים. למה קופסה קטנה של לבנה עולה כל כך ביוקר? ועל קרם פרש וריקוטה אני בכלל לא מדבר. בחנות הנוחות שליד הבית שלי המחירים מאמירים כבר להרבה יותר בקלות. אם רק הייתם יודעים כמה קל, זול ופשוט להכין אותן בבית, האם עדיין תמשיכו לרכוש אותן? הנה שלוש הצעות לגבינות ביתיות לאימוץ לקראת חג השבועות ובכלל.
הכנת ריקוטה ביתית
במקור הפיקו את גבינת הריקוטה משאריות מי גבינה שנותרו מבישול גבינות. בשני מרכיבים פשוטים ומעט ופחות מחצי שעה של הכנה מתקבלת ריקוטה טרייה ועשירה שלא תוכלו להשיג בשום סופר.
צפו: כך תעשו אותה בבית
הכנת גבינת קרם פרש ביתית
הקרם פרש הואבקרם עשיר וטעים המשמש בעיקר לקינוחים, רטבים ואפילו כממרח מעודן ללחמים ומאפים טריים.
צפו: כך תעשו אותה בבית
הכנת גבינת לבנה ביתית
לבנה היא לטעמי בכירת הגבינות הים תיכוניות הערביות העשויה מיוגורט. גם כאן ההכנה מהירה ופשוטה.
מתכון לירקות קיץ על מצע לבנה ביתי