לא רק עוגת גבינה: מתכוני קינוחים לשבועות - מתכונים לשבועות - הארץ

לא רק עוגת גבינה: מתכוני קינוחים לשבועות

פנקוטה, קרם ברולה וטארט עם תאנים - אם עוגות הגבינה יצאו לכם מכל החורים, נסו מתכונים חלביים ששברים את המוסכמות

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
קרם ברולה
עכבר העיר

עוגות הגבינה הן השליטות הבלתי מעורערות של חג השבועות. אם אתם כמונו, ועד שהתיישבתם בשולחן החג הספקתם לטעום כל מאפה גבינה אפשרי, הגיע הזמן לגוון. פנקוטה, טארט פירות, אגסים ביין וקרם ברולה הם רק חלק מרשימה ארוכה של קינוחים לשבועות, שישמחו את כל הסועדים בסוף הארוחה. הפשילו שוולים וצאו לעבודה.

שבועות 2019 - לכל האירועים והמתכונים
המדריך לתיקוני ליל שבועות
מה עושים עם הילדים בשבועות? כל האטרקציות
חוגגים במסעדות: איפה אוכלים בשבועות?
טקסי הבאת ביכורים ברחבי הארץ
סיורים ואטרקציות: חג שבועות במחלבות

אגסים ביין אדום עם קציפת מסקרפונה

חומרים:

לאגסים:

1 ליטר יין אדום
1 כוס מים
250 גרם סוכר
1 מקל וניל
גרידה מ-1 תפוז
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
200 גרם פירות יער
6 אגסים שלמים וקלופים

לקציפת המסקרפונה:

100 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1 כף פודינג וניל
100 גרם סוכר

אגסים ביין ומסקרפונה

ההכנה:

1. מרתיחים בסיר את האגסים עם כל הרכיבים האחרים, פרט לפירות היער. 
2. לאחר הרתיחה מבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות ומסירים מהאש. 
3. מוציאים את האגסים מהסיר וממשיכים לבשל את הנוזלים עד לקבלת רוטב סמיך. 
4. מוסיפים את פירות היער ומבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהאש. 
5. מכינים את הקצפת: מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. 
6. מוסיפים את גבינת המסקרפונה והפודינג באופן איטי והדרגתי עד לקבלת מרקם אחיד. 
7. חוצים את האגסים לאורכם, מוציאים את הליבה בעזרת כף פריזיאן ומניחים על צלחת. מניחים כדור מקציפת המסקרפונה ויוצקים מרוטב היין האדום ופירות היער.

קרם ברולה קלאסי

קרם ברולה

חומרים:

750 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 ליטר חלב
8 חלמונים
80 גרם סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורכו
125 גרם סוכר חום

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מוזגים את החלב לסיר ומוסיפים את מקל הוניל. מביאים את החלב לרתיחה.
3. מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב, מביאים כמעט לרתיחה ומכבים את האש.
4. טורפים את החלמונים עם הסוכר הלבן עד לקבלת קצף בהיר.
5. מוסיפים 1/3 מתערובת החלב הרותח לחלמונים,תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים את התערובת לסיר עם שאר החלב.
6. מוציאים את מקל הוניל ומוזגים לכלים חסיני חום. מסדרים את הכלים בתבנית אפייה עמוקה, תוך כדי הקפדה על רווחים בין הכלים.
7. יוצקים מים רותחים לתבנית האפייה הגדולה, בגובה שליש מהכלים.
8. אופים כחצי שעה, עד שהקרם מתייצב והשכבה העליונה מתקשה.
9. מפזרים מעל הקרם מעט סוכר חום, ובעזרת ברנר שורפים את הסוכר עד שמתקבל קרמל קריספי מעל.

פנקוטה וניל ברוטב קרמל-לימוןדורעם גונט

קינוח פנקוטה

חומרים:

לפנקוטה:

500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
1/4 כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורכו
4.5 גרם עלה ג'לטין (או כפית אבקת ג'לטין מעורבבת ב-1/4 כוס חלב)

לרוטב:

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס ו-2 כפות מים רותחים
2 כפות מיץ לימון

ההכנה:

1. בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה, יחד עם הסוכר והווניל. בינתיים משרים את עלה הג'לטין במים קרים מאוד, או את אבקת הג'לטין ברבע כוס חלב.
2. כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה, מגרדים בעזרת סכין את הגרעינים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר. מחזירים לסיר גם את המקל. מכסים במכסה ומניחים את השמנת החמה עם הווניל לעוד כרבע שעה. מוציאים את מקל הווניל מהשמנת.
3. מוציאים את עלה הג'לטין מהמים ומוסיפים לסיר (או מוסיפים את החלב עם אבקת הג'לטין). מערבבים עד שהג'לטין נמס לגמרי.
4. מוזגים את השמנת לכוסיות יין חד-פעמיות מפלסטיק, מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות 6 שעות במקרר, עד שהתערובת מתייצבת. 
5. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מחממים את הסוכר עם שתי כפות מים (בלי לערבב), עד שמתחיל להיווצר קרמל (זהירות, המעבר מקרמל לסוכר שרוף ומר הוא מהיר למדי). כשנוצר קרמל זהוב יפה, מסירים מהאש ומוסיפים רבע כוס מים רותחים. הוספת המים תגרום לחלק מהקרמל להתקשות. מחזירים ללהבה קטנה ומחממים עד שהקרמל ישוב ויימס. מורידים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את מיץ הלימון. שומרים בקירור. 
6. מגישים: מוציאים את הפנקוטה מהמקרר והופכים על צלחת קטנה. בעזרת סכין חדה חותכים בזהירות ומסירים את תחתית כוס הפלסטיק. הפנה קוטה תחליק אל הצלחת. נפטרים מהכוסות. 
7. יוצקים כמה כפיות מהרוטב מסביב לשמנת ומגישים מיד.

עוד מתכוני קינוחים לשבועות:
בלינצ'ס תפוחים ברוטב יוגורט עם דבש
בלינצ'ס עם קרם מסקרפונה - לימון ואוכמניות טריות
טארט ריקוטה ותאנים צלויות
עוגת גבינה עם תותים ושוקולד לבן
לביבות גבינת חלומי ופרי
מלבי שמנת עם אגוזים ופירות יער
סלסלות קדאיף במילוי תותים וקרם פטיסייר

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ