צבעוניים וחגיגיים: כל הסלטים לשבועות - מתכונים לשבועות - הארץ

צבעוניים וחגיגיים: כל הסלטים לשבועות

עם גבינות או טבעוניים למהדרין, כפתיחים לארוחה או כארוחה בפני עצמה ואפילו כקינוח – כל הסלטים לקשט איתם את שולחן החג

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
סלט עגבניות וגבינה צ'רקסית
סלט עגבניות וגבינה צ'רקסיתצילום: דודו בכר
הארץ

המעמד מחייב, וכך בין הגבינות, הפשטידות והפסטות המקשטים את שולחן חג השבועות - ראוי לזכור שמדובר קודם כל בחג הביכורים, מועד שפעם ציינו אותו עם שפע של ירקות שזורחים לקראת הקיץ. לכן החלטנו לרכז למקום אחד את כל הסלטים (שבחלקם משובצות גם גבינות), להרכבת ארוחת החג המושלמת.

סלט מרענן ובלתי שגרתי בעליל לפצוח איתו ארוחה אפשר למצוא במתכון של סלט מלפפונים וגבינת עיזים עם שקדים, חמוציות ונענע. הוא יכול לתפקד גם כמשעשע חך יחד עם כוס משקה יוגורט צונן.

הסלט האיטלקי האולטימטיבי הוא סלט קפרזה, המשדכך בין עגבנייה, בזיליקום וגבינת מוצרלה. בגרסה הראשונה תמצאו סלט קפרזה אפוי של השף אריק פורת ובגרסה השנייה – מעין חטיף קפרזה אישי, ואידיאלי לאירוח. 

קפרזה אישית
צילום: אורה קורן

סלט גבינה בולגרית הוא דרך יצירתית וים תיכונית לגוון או לסטות מסלט הקפרזה, כשאת קרעי גבינת המוצרלה מחליפים גושי גבינה בולגרית נדיבים. כדאי לנסות גם סלט עגבניות עם גבינה צ'רקסית, קיצי ועשיר במיוחד, ומשלב עוקצנות של פלפל חריף ומליחות של אנשובי.   

סלט סלק חיטה ורוקפור
צילום: בן יוסטר

ואם כבר במזרח הקרוב עסקינן, סלט שנקליש הוא עוד דרך מופלאה לשדך בין ירקות טריים לגבינה, כשגולת הכותרת כאן טמונה כמובן בהרמוניה העולה מתוך החיבור בין יוגורט, לאבּנה חמצמה או ג'יבנה, עם ירקות טריים.

דבקים בתשוקה לעגבנייה, חובבי הריגושים ישמחו לגלות את סלט העגבניות הצבעוני של יותם אוטולנגי שמוגש עם גבינת מסקרפונה ושפע עלים ירוקים והוא כמו רכבת הרים של טעמים וצבעים. 

סלט עגבניות צבעוני עם מסקרפונה ואסאבי וצנוברים
סלט עגבניות צבעוני עם מסקרפונה ואסאבי וצנוברים צילום: Jonathan Lovekin

אף שולחן חג אינו שלם בלא סלט חסה במיטבו, אף הוא חגיגה שלמה של טבע, של חסה טרייה, של עשבי תבלין ריחניים, של שמן זית כתית מעולה ושל חומץ בלסמי משובח.

סלט חסה
סלט חסהצילום: לימור לניאדו תירו

אפשר להתקדם לסלט עדשים שחורות קל במיוחד שמשלב מספר טעמים ומרקמים, ומלהטט בין חמיצות למתיקות, בין רכות לפריכות.

אל תשאירו מאחור סלט כתום מבטטה ודלעת שיש בו רעננות של כוסברה וקריצה של חריפות מאריסה או סלט אדום מכרוב סגול, אליו מצטרפים פלפלים אדומים, צנוניות, בצל סגול, חסה אדומה וסלק כבוש.

סלט בטטה ודלעת של אבי אביטן
סלט בטטה ודלעת של אבי אביטןצילום: אילן נחום

עוד סלט קליל וצבעוני הוא סלט זוקיני בשני צבעים, הוא פשוט להכנה, מרענן וכיפי בזכות שילוב הזוקיני (או הקישוא) עם מנטה ופיצוחים.

סלט זוקיני בשני צבעים
סלט זוקיני בשני צבעיםצילום: אילן נחום

סלט גזר מרוקאי הוא פתיח שכיף למלא איתו שולחן מזטים, ויש גם סלט גרגירי חומוס עם הפתעות, מגזר, דרך עגבניות, עלי סלרי וכרוביות שובבות ועד שכבות נדיבות של גבינת פרמז'ן.

סלט תמרים, תרד טרי ובמיה טרייה ,וינגרט ערק וסילאן וגבינת כבשים מלוחה
סלט תמרים, תרד טרי ובמיה טרייה ,וינגרט ערק וסילאן וגבינת כבשים מלוחהצילום: רמי שלוש

אחרי כל הסלטים הצבעוניים, אפשר לגוון עם סלטי עלים כמו למשל סלט רוקט עם גבינת עיזים ופירות העונה, סלט קייל שהוא פצצת בריאות בהתגלמותה או סלט תמרים וירוקים בוויניגרט עם סילאן וגבינת כבשים שהוא כהר געש מתפרץ של תענוגות מתוקים-מלוחים.

ויש גם סלטים שהם ממרחים: כמו קרם החצילים של עומר מילר; פחלינאי, ממרח ירק גרוזיני עשיר באגוזים; סקורדליה, ממרח השום היווני של גרקו; וסלט אבוקדו כמו שצריך.

סלט אבוקדו של ניר עופר, דלישס
צילום: תומר אפלבאום

ולמה לא להוסיף עוד מיני גבינות לחגיגת הסלט? למשל, בסלט דלעת טרייה עם גבינה כחולה של השף שאול בן אדרת; בסלט פלפלים קלויים עם רוקט, גבינת פטה וביצה או בסלט סלק עם חיטה ורוקפור שלא ישאיר אף אחד אדיש.

מנגד, לא נקפח את הטבעונים: הנה למשל, סלט פסטה קליל עם מוצרלה שאפשר לטבען בקלי קלות; סלט פולנטה טבעוני; סלט טאבולה כרובית שמתפוצץ מרוב ירוקים ובריאות; סלט עלי גפן וקינואה עם פקוס (בן דודו הבלדי של המלפפון) וזיתים; וסלט סלק, עדשים שחורות וטחינה גולמית וכמובן, משובצות כאן חלופות נוספות.

סלט סלק, עדשים שחורות וטחינה גולמיתצילום: לימור תירוש

לא נזניח את הסלטים החמים: סלט עגבניות שרי, זיתים וריקוטה אפויה שמטפטפים עליו חומץ בלסמי ומגישים מיד עם לחם וצלוחית שמן זית וזרעי עגבנייה; סלט פטריות ובורגול שהוא מעדן אמיתי שמתחסל מיד; סלט קוסקוס עם אבוקדו צלוי או סלט חם של טחינה ויוגרט עם עגבניות צלויות

לקינוח או כמנת ביניים, שדרגו סלט פירות עם ירקות ויוגורט ולילדים - סלט פירות בגביע גלידה

בגזרת סלטי הפירות היצירתיים: סלט פירות עם שבבי קרח, חלב מרוכז וסירופ ורדים או סלט פירות על קרם וניל קוקוס שנאה במיוחד להגיש בכוסות מרטיני.

למתכונים מומלצים לארוחת חג השבועות

תגובות