12 מתכונים לפוקצ'ות שחייבים לנסות בבית

הפוקצ'ה היא אחד המאפים הביתיים הכי קלים לביצוע, גם אם אתם לא אופים מיומנים. הנה 12 מתכונים לפוקצ'ות שתשמחו לעטר עמן את שולחן חג שבועות

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
פוקצ'הצילום: דרימסטיים
הארץ

פוקצ'ה היא לחם איטלקי שטוח מבצק של קמח לבן ספוג בשמן זית, המעניק לו טריות ופריכות, שעשה עלייה ארצה ונקלט יפה במטבחים הביתיים והמקצועיים. מבין כל תחום האפייה הביתית, גם אופים מתחילים יודו שפוקצ'ה היא אחד המאפים שהכי קל לשחזר בבית ולהגיש באין ספור גרסאות. לא צריך מיומנות גדולה מדי בשביל הכנת הבצק, אלא רק לעקוב אחר ההוראות ומבחינת התוספות שמעל - מדובר בחגיגה. החל משמן זית ומלח גס ועד תערובת פטריות, גבינות, ירקות קלויים ומה לא.

פוקצ'ה טרייה עם מלח גס מעליה המוגשת ישירות למרכז השולחן יכולה לעתים לקבוע את הצלחת הארוחה. כי בסוף כעם כל הכבוד לממרחים, למאזטים, לסלטים ולגבינות - אם אין לזה מצע טוב או הורה מלווה בדמות פת לחם טעימה וריחנית שיצאה הרגע מהתנור, הם לא יכולים לעבוד לבד.

ריכזנו עבורכם את מיטב המתכונים לפוקצ'ות של הארץ:

הפוקצ'ה של השף שגב משה כבר הפכה למיתולוגית. הנה המתכון הבסיסי של מלח גס ושמן זית.

פוקצ'ה עם שומשום, מלח גס ורוזמריןצילום: אייל טואג

הפוקצ'ה של אייל שני היא סונטה של ממש. לכו עמו צעד אחרי צעד ותקבלו שטיח בצקי מרהיב. הנה המתכון

מה יכול להיות רע בבצק תפוח עם תערובת כוסברה ופטרוזיליה, עגבניות שרי וגבינה? הנה המתכון של האופה אורי שפט (ממאפיית "לחמים") לפוקצ'ה עשבי תיבול, שרי וגבינה

השפיות רינת ואליס מויאל עם הגרסה הביתית לפוקצ'ה שמתאימה בדיוק לשבועות (ותכל'ס לכל ערב בשנה) עם פלפלים קלויים וגבינת לאבנה. הנה המתכון

לפוקצ'ת הגרעינים החגיגית של מאפיית "בר לחם" יש לא מעט מעריצים ואפשר להבין אותם. הנה המתכון לאחת הפוקצ'ות הטובות בתל אביב

פוקצ'ה גרעיניםצילום: רותם מימון

פוקצ'ה אנטיפסטי מלאה בירקות קלויים שמתאימה לפיקניק, אבל לא רק, ממתכון של השף רגב יחזקאלי

צילום: עופר וקנין

לפוקצ'ה הביתית יש לא מעט גרסאות. לאורה קורן יש גרסה עם קמח כוסמין מלא וגם את הגרסה הבריאה יותר ואילו הגרסה של השף ארז אבו היא פשוט  מתכון קל לפוקצ'ה ביתית

לנירה רוסו יש לא רק מתכון לבצק נהדר, אלא גם טריק קטן שיעזור לכם עם כל התוספות שמעל. הנה המתכון

אם הלכתם לאיבוד מרוב מתכונים מצוינים לפוקצ'ות. לקונדיטור עמיר לוליאן יש הצעה פשוטה למתכון היחיד לפוקצ'ה שצריך לדעת. ממנו תעברו למתכונים מתוחכמים יותר

לחובבי הז'אנר המתוק: הימים המתחממים הם בדיוק הזמן לפוקצ'ת פירות קיץ של השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה (מביסקוטי)

פוקצ'ת פירות קיץ, אפשר גם לאכול אותה כמו עוגהצילום: תומר אפלבאום

למתכונים מומלצים לארוחת חג השבועות

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ