בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לארוחת שבועות של מלגו ומלבר

במקום כל הפסטות, ארוחת שבועות יכולה קלילה וקיצית. השף מוטי טיטמן ממסעדת מלגו ומלבר יצר שלוש מנות חגיגיות שאפשר לנשום אחריהן

תגובות
גבינת בושה, ריבת אגסים, פלחי לימון ופקאנים קלויים
דודו בכר

כמו בבתים רבים בישראל, אני נוהג לחגוג את ערב חג השבועות בחיק המשפחה. אמא שלי תמיד מופקדת על מלאכת ארוחת הערב, שמלאה כמובן בגבינות טובות, ומוגשת על גבי שולחן גדול. ארוחת שבועות תמיד כוללת אצלנו מגוון פשטידות ופסטות, אבל אני חייב להודות שהדבר שאני מחכה לו כל השנה הוא דווקא הקינוח, שמגיע בסוף הארוחה - עוגת גבינה "כבדה" ומטריפה בסגנון ניו-יורק צ'יז קייק. אני מכור אליה והארוחה נהדרת, אבל מה- כבדה כל כך מרוב מאפים, בצקים וגבינות. הפעם החלטתי לקחת את המושכות לידיים ולעשות משהו קליל יותר. כן אפשר פסטה, אבל מה רע בסשימי למנה הראשונה או דג שמסביבו קרם מרענן וקיצי? את עוגת הגבינה הכבדה החלפתי בקינוח קליל וקל להכנה.

למתכונים מומלצים לארוחת חג השבועות

מנה ראשונה - סשימי דג ים עם קולרבי אפוי ושרוף על אש גלויה ווינגרט צלפים ויוגורט כבשים

מנה ראשונה כיפית, מרעננת וקלילה שמתאימה במיוחד לערב חג השבועות ולמזג האוויר המעולה בתקופה הזו של השנה. היא אמנם נראית מורכבת, אבל כל החלקים שלה מאוד פשוטים להכנה והחיבור ביניהם לא ישאיר אף אורח אדיש. הוויניגרט ה"מרענן משתלב מצוין עם דגים נאים.

סשימי דג ים עם קולרבי אפוי ושרוף על אש גלויה ווינגרט צלפים ויוגורט כבשים
דודו בכר

מרכיבים (4 סועדים):

300 גרם דג טרי, מפולט ללא עצמות ועור (רצוי להשתמש באינטיאס)

2 יחידות קולרבי גדולות

1/2 כוס שמן זית

חופן עלי תימין

חופן עלי מרווה

1 צ'ילי חריף

מלח ים אטלנטי

פלפל לבן גרוס

4 כפות יוגורט

מרכיבים לויניגרט:

150 גרם צלפים מובחרים

1 שן שום קצוצה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

3 יחידות אנשובי משומר וקצוץ

שמן זית כתית איכותי

ההכנה:

חותכים בעזרת סכין חדה את הדג לפרוסות בעובי של 2 ס"מ רוחב ומסדרים על הצלחת.

מחממים תנור ל-300 מעלות.

מקלפים את הקולרבי לפרוסות דקיקות ומסדרים אותן על תבנית אפייה. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל לבן, עלי תימין עלי מרווה וצ'ילי חריף חתוך גס. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 35 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ובודקים אם הקולרבי מוכנים (איך בודקים? -לוקחים סכין דקה ומחדירים אותה לקולרבי. אם היא נכנסת בקלות בלי התנגדות, הוא אפוי ומוכן).

מניחים את הקולרבי על אש גלויה מעל הגז ונותנים לאש לשרוף אותו, עד שהוא מעט מפוחם. אני מאוד אוהב את הטעם הזה של השרוף; הוא נותן הרבה עומק למנה. ממליץ בחום.

לאחר ששרפנו את הקולרבי, מניחים אותו בצד ונותנים לו להתקרר.

מכינים את ויניגרט הצלפים: קוצצים את הצלפים טוב-טוב, ללא הנוזל. מכניסים אותם לקערה ומוסיפים את שן השום הקצוצה, הפטרוזיליה והאנשובי. מערבבים את המרכיבים וקוצצים אותם שוב יחד. מכניסים לקערה, מכסים את הכל בשמן זית ומערבבים טוב.

הגשת המנה:

הוויניגרט מוכן, הדג חתוך, הקולרבי התקרר וניתן לפרוס אותו דק-דק.

מניחים את חתיכות הדג על הצלחת ומסדרים את פרוסות הקולרבי עליהן. מוזגים מעל הכל את הוויניגרט בעדינות, ושמים בכל צלחת כף יוגורט, כדי לחבר את כל המרכיבים ביחד.

 

מנה שניה - פילה דניס על קרם עגבניות שרי פיקנטי ועדשים שחורות, עם סלט עלים חמצמץ וקרם פרש

מבחינתי מנה עיקרית טובה היא זאת שתמיד משלבת דגים, באופן הכנה זה או אחר. כיוון שטעמי הדג ניטראליים, יחסית, אני אוהב להעשיר אותם על-ידי "משחק" עם שילוב טעמים ומרקמים שונים, למשל – קרם עגבניות שמעניק עקצוץ פיקנטי, עדשים שחורות שמוסיפות נדבך עמוק למנה, סלט עלים מרענן עם נגיעה חמצמצה וקרם פרש עדין שעוטף את כל הטעמים הללו.

פילה דניס על קרם עגבניות שרי פיקנטי ועדשים שחורות, עם סלט עלים חמצמץ וקרם פרש
דודו בכר

מרכיבים (4 סועדים):

4 דגי דניס מפולטים ללא עצמות, אבל עם העור

200 גרם עדשים שחורות

4 כפות קרם פרש

שמן זית

צרור תימין

מלח

מרכיבים להכנת קרם העגבניות שרי:

650 גרם עגבניות שרי אדומות חצויות במרכז

12 שיני שום קלופות וחתוכות דק

2 יחידות צ'ילי אדום חריף, חתוכות דק לטבעות

צרור על בזיליקום ירוק

3 כפות שמן זית

1 כף מלח דק

2 כפות סוכר

מרכיבים להכנת סלט העלים:

חצי צרור בזיליקום תאילנדי

חצי צרור כוסברה

רבע צרור נענע

1 לימון טרי

שמן זית

מלח

ההכנה:

מכינים את הקרם: מחממים סיר עם שמן הזית, השום והצ'ילי ומערבבים טוב-טוב, עד שהשום מתחיל להזהיב (זהירות - שלא יישרף). מוסיפים את העגבניות והבזיליקום, ממשיכים לבשל על אש בינונית ומערבבים טוב. לאחר 10 דקות מוסיפים את המלח והסוכר, ומנמיכים את האש. מבשלים למשך 10 דקות נוספות. מורידים מהאש וטוחנים את הרוטב עם בלנדר מוט, עד שמתקבל מרקם חלק ויפה.

לוקחים סיר קטן ומבשלים על אש נמוכה את העדשים השחורות כשהן מכוסות במים, עד שהן מתרככות. מסננים את העדשים ומוסיפים אותן לקרם העגבניות.

מחממים תנור לחום של 250 מעלות (ואם התנור שלכם מאפשר יותר אז רצוי).

מסדרים את פילה הדניס על תבנית אפייה, מתבלים את הנתחים בשמן זית, מלח ותימין ומכניסים לתנור למשך 12-15 דקות.

מכינים את הסלט: מפרידים את כל העלים, מכניסים אותם לקערה, סוחטים פנימה לימון, מעט שמן זית ומלח, ומערבבים היטב. 

הגשת המנה:

מניחים את קרם העגבניות עם העדשים על צלחת הגשה, מעליו מניחים את הדגים האפויים, מסדרים מעט מן הסלט החמצמץ מעל ובצד הצלחת שמים כמות יפה ונדיבה של קרם פרש, שיעדן את החמיצות של הרוטב וייתן מרקם קרמי למנה.

 

קינוח - גבינת בושה, ריבת אגסים, פלחי לימון ופקאנים קלויים

למרות שהיא לא מאוד פופולארית במטבח הישראלי הביתי, אני מאוד אוהב גבינת בושה. זאת גבינה שכיף לחמם אותה מעט ולהגיש אותה כקינוח, כיוון שיש לה טעם מתוק ויחד עם זאת - סיומת פיקנטית שנותנת "קיק". הרכבתי קינוח שמשלב את הבושה וריבת אגסים מהמתכון של סבתא שלי. מתכון סופר-פשוט. בכדי להעניק למנה רובד של חמיצות כדאי לשלב לימון (או חתיכות פרוסות דק או גרידת לימון), הוא "ישבור" את המתיקות של הריבה.

גבינת בושה, ריבת אגסים, פלחי לימון ופקאנים קלויים
דודו בכר

מרכיבים לריבה:

1/2 ק"ג אגסים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

200 גרם סוכר לבן

2 כוכבי אניס

גרידת לימון מלימון שלם

מקל וניל חצוי

מרכיבים לקינוח :

2 פרוסות (עיגולים) בעובי 2 ס"מ של גבינת בושה

חופן פקאנים קלויים

1/4 לימון פרוס דק / גרידת לימון מ-1/4 לימון

ההכנה:

מכינים את הריבה: מכניסים את קוביות האגסים לתוך קערה, מוסיפים את הסוכר, כוכבי האניס, גרידת הלימון ומקל הוניל. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.

יום למחרת מבשלים את כל המרכיבים שבקערה על אש נמוכה למשך 25 דקות בערך, עד שרואים שקוביות האגס מתחילות להיות שקופות ושהנוזלים נעלמים. מורידים מהאש.

פורסים את גבינת הבושה לטבעות בעזרת סכין גבינות, מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור למשך דקות ספורות.

מוציאים את הגבינה מהתנור, מסדרים אותה על צלחת ההגשה ומוזגים מעט מן הריבה בין טבעות הגבינה. מפזרים מעל הכל פקאנים קלויים וטבעות דקות של לימון / גרידת לימון.

למתכונים מומלצים לארוחת חג השבועות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו